海水領域 SeaFishZone

樓主: Messi_sunshine
打印 上一主題 下一主題

好灰。。。。。跳制後, 反缸!!! [複製鏈接]

我係wingk960 發表於 2015-7-11 11:45
買隻用V數同大  mah大個佢既工業牛.就OK.

邊處買, 如舊有牛係output24V-4.0A. 應買咩V數, 同個插點換zetlight6500係4個孔的???

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

你買24V   4.0A或再大D A數就OK,即係5.0A.但V唔好買大啊.
深水埗有賣喇.好似ED TB29fpMbXXXXXbiXXXXXXXXXXXX_!!122952746.jpg TB2f.0KbXXXXXXuXXXXXXXXXXXX_!!122952746.jpg
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

https://youtu.be/DEo6qEUxo-c

論壇元老

愛德華七世

最佳新人 活躍會員 論壇元老

Messi_sunshine 發表於 2015-7-11 11:03
因跳制, 停了十多個鐘電, 魚及珊瑚死晒, 連燈都壞埋。。。。所以有此諗頭。

原來係咁,咁就真係幾灰嘅!但唔好放棄,魚缸同器材都仲用得,由頭嚟過!
買魚無數,屎魚無數,我都係新手一名

我係wingk960 發表於 2015-7-11 14:43
你買24V   4.0A或再大D A數就OK,即係5.0A.但V唔好買大啊.
深水埗有賣喇.好似ED

想問多樣關於插頭, 因插入zetlight燈個插頭係4個孔, 係唔係要剪返舊有的插頭去駁回新買的單孔, 市面上有無d現“醒“接駁器買, 因為怕唔識“肘“線, 又watt數大, 怕有危險。。。。有無ching可以解釋多點。謝!

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

你Z燈個頭照用,CUT左駁落原裝牛個位..隊落隻新牛度.V數出既電.電你唔瓜.
但來電個度就會電瓜.你駁完來電.用膠布圍圍佢.隻手唔好掂到.之後先駁去燈位條線.
V+ V- 個度唔會有事.但如果你真係咩都唔識.咁你真係唔好攪了.買隻原裝牛算了.
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

Messi_sunshine 發表於 2015-7-10 14:19
打電話去都無人聽。

佢返下午3點,我整過一次,所以我知到

Messi_sunshine 發表於 2015-7-10 16:38
平$1000蚊。

係邊間買?,可能有得保呢

kwan88a 發表於 2015-7-12 12:41
係邊間買?,可能有得保呢

應該係隻牛壞, ching知唔知隻牛幾錢??

Messi_sunshine 發表於 2015-7-12 14:17

要你自己打去問,我無你支燈,所以我唔知幾錢,你問我都無用呀

Messi_sunshine 發表於 2015-7-12 14:17

隻牛有無燈著?

kwan88a 發表於 2015-7-12 15:10
隻牛有無燈著?

無。

Messi_sunshine 發表於 2015-7-12 20:31
無。

所以我唔會買水貨就係啦(288

最佳新人 論壇元老

你買返支LAPTOP牛咪得囉24V 5A... 剪左個DC頭自己駁. 24V DC好安全. 或者你貼D圖上黎睇下.

TAOBAO買幾十蚊,

最佳新人 論壇元老

唔該各位ching, 自已買了隻牛, 已換了。