請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

查看: 3954|回復: 11

純粹不滿fb某海水專業...條氣吞唔落 [複製鏈接]

上星期有個朋友加我入去一個 ''香港專業咸水水族專業討論''
初初入群氣氛好好,我見有魚友發問題,如果我識我都會回覆,
魚友之間互相幫忙係理所當然既事

我想講既事情係剛才發生,
咁有個魚友問邊到有得買ats系統啦,
有其他魚友就回覆話 自己diy 上taobao買啦。
我見近排大根個ats真係做得唔錯,
(再頭盔多次,我向佢訂缸唔多唔小都留意佢公司產品)

(以下對話del左)
我咪講左句:近排k-colars 既ats好似唔錯
魚友就問我:幾錢?
我就話       :800
之後我先醒水,呢個群未同版主合作好似唔比宣傳(小圈子)
咁我就立即回覆:我帶返個頭盔先,我近排同大根造左個缸,知道佢產品優良先推薦比大家,並唔係佢打手。
我打完就見個版主回post,初初係圖中第一句,要宣傳叫大根入會宣傳,又話唔使靠本會。
之後先知原來有商業上既瓜葛!我立即del post保護自己同大根!
之後再睇返,佢編輯左加多句叫我唔好咁八婆
叫佢唔好人身攻擊再想打左幾句已經比人踢左
我條氣真係吞唔落先上黎講幾廿句。
雖然唔關呢個論壇事,但我冇其他發洩渠道。

影響到其他魚友,同大根,十分抱歉。
都唔希望引來罵戰

補充內容 (2015-7-19 14:33):
原來個rickycho係二手交易backlist既人,冇留意抱歉。

我唔知個fb 個版主係咪呢個壇到,有既話我都冇所謂,我覺得自己冇做錯

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

吾好擺係心,佢真係痴撚線架
☉︹☉

我之前都有入去睇吓  吹吓水
但後來自己delete 咗自己 講完

kwong426426 發表於 2015-7-19 14:44
吾好擺係心,佢真係痴撚線架

好,知佢份人之後已經冇事

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

keithv3v 發表於 2015-7-19 14:47
好,知佢份人之後已經冇事

你估個個都好似我地D魚友咁nice咩,仲有抽獎有禮物
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

佢好勁架,成日教人用psb.

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

我一早已退出咗

大根,我識佢差唔多十年,當時佢都未識養珊瑚

arfaifai 發表於 2015-7-19 16:58
大根,我識佢差唔多十年,當時佢都未識養珊瑚

年輕有為

論壇元老

愛德華七世

最佳新人 活躍會員 論壇元老

keithv3v 發表於 2015-7-19 14:17
我唔知個fb 個版主係咪呢個壇到,有既話我都冇所謂,我覺得自己冇做錯

佢響呢樹已有名,叫魚網大騙子!
買魚無數,屎魚無數,我都係新手一名