請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

樓主: G-force

除藻除苔好介紹     [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 論壇元老 開網功神

S_P_P 發表於 2015-8-17 00:26
請問红笞得唔得呢?

佢冇話主要清紅台。紅台不是藻類而是菌類。如果只想清紅台,不如用依隻。

http://www.marvelousproducts.com/chemiclean-red-slime-algae-remover-for-fish-tanks.html

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 論壇元老 開網功神

市場斷左一陣子,終於返貨了

G-force 發表於 2016-1-18 10:59
市場斷左一陣子,終於返貨了

你又買斷了

超新手 發表於 2016-1-18 17:22
你又買斷了

叫店入多d貨囉

G-force 發表於 2016-1-18 19:12
叫店入多d貨囉

你俾錢

請問淡水可否用呢隻?水草缸

butterfly 發表於 2016-1-18 23:54
請問淡水可否用呢隻?水草缸

只適合咸水缸用。

好師兄用後報告🙏🏻🙏🏻🙏🏻

brianxcheng 發表於 2016-1-23 10:06
好師兄用後報告🙏🏻🙏🏻🙏🏻

上次我用這產品去除髪絲藻,用了一個月後,不只除哂所有髪絲,連啡藻青藻也沒有。不過這產品要用上一個月以上方見成效,不能急,入面有菌正在努力中。今次再次使用去除缸中一絲絲的啡苔及泡泡(苔所產生的)。現在用上有一個月,啡苔已經清哂,泡泡也少了很多,但青苔還未除。過程同上次一樣:髪絲藻----》絲絲啡苔--》泡泡藻--》青苔--》完全乾淨。 現在進入第三/四階段了。

用前[img][/img]

[img][/img]

今天未完全清哂,但改善左好多。[img][/img]

石上還有藻未除。但有改善。

[img][/img]

G-force 發表於 2015-8-13 08:29
$190 一支,快清:第一日,每100 L 水加30ml 之後每日每100L 水加5ml. 連續落兩星期,之後正常換水,再重 ...

早兩日買左支來試下,請問一下樓主是否要連續落兩星期先至可以換水,同埋落藥其間,可吾可以加其他原素,例如Kent AB !?
Thx !

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

martinlee 發表於 2016-2-18 10:49
早兩日買左支來試下,請問一下樓主是否要連續落兩星期先至可以換水,同埋落藥其間,可吾可以加其他原素, ...

仲有貨,邊到丫?

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

1398killer 發表於 2016-2-18 11:15
仲有貨,邊到丫?

我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

1398killer 發表於 2016-2-18 11:15
仲有貨,邊到丫?

海洋細怪

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

martinlee 發表於 2016-2-18 12:19
海洋細怪

咁邪惡?我星期一去,冇哂貨

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2016-2-18 11:33

笑我呢亭新手丫!

1398killer 發表於 2016-2-18 14:05
笑我呢亭新手丫!

你都敢笑
係咪找屎
我幫你