海水領域 SeaFishZone

樓主: tattattaic
打印 上一主題 下一主題

第2位 [複製鏈接]

版主

繁殖學研究生

最佳新人 活躍會員 熱心會員 突出貢獻 優秀版主 論壇元老 開網功神

tattattaic 發表於 2012-3-18 18:53
唉....第一胎.....到家陣.....得番2條.....但有一條呼吸急速
.....身體明顯透色.....相信捱唔到幾耐...... ...

你做過D咩黎?

最佳新人 活躍會員 論壇元老

司空火兒 發表於 2012-3-18 19:11
你做過D咩黎?

乜都無做.....放咗響個12"背滴漏缸......每日餵糧......

版主

繁殖學研究生

最佳新人 活躍會員 熱心會員 突出貢獻 優秀版主 論壇元老 開網功神

tattattaic 發表於 2012-3-18 19:56
乜都無做.....放咗響個12"背滴漏缸......每日餵糧......

新缸?

司空火兒 發表於 2012-3-18 20:00
新缸?

個幾月新缸.....用舊生物石起缸!!
想請問司空兄.......通常等D丑BB幾大先轉缸......轉去乜設備及多大既缸養呢??

版主

繁殖學研究生

tattattaic 發表於 2012-3-18 20:10
個幾月新缸.....用舊生物石起缸!!
想請問司空兄.......通常等D丑BB幾大先轉缸......轉去乜設備及多大既缸 ...

通常我等佢地大部份出晒3間..轉到糧粉先轉缸
轉去48寸RT缸

司空火兒 發表於 2012-3-18 21:01
通常我等佢地大部份出晒3間..轉到糧粉先轉缸
轉去48寸RT缸

用西西住佢地....??

版主

繁殖學研究生

tattattaic 發表於 2012-3-18 21:20
用西西住佢地....??

膠箱

司空火兒 發表於 2012-3-18 22:02
膠箱

司馬兄用邊隻膠箱呀.......我有一隻較大既西......但D窿窿太大....B
B可走出個西......細膠兜又唔夠大......可否介紹用邊隻........

版主

繁殖學研究生

tattattaic 發表於 2012-3-18 23:38
司馬兄用邊隻膠箱呀.......我有一隻較大既西......但D窿窿太大....B
B可走出個西......細膠兜又唔夠大.. ...

樂牛牛側邊有間阿加力膠片鋪
裡面就有你想要既野

司空火兒 發表於 2012-3-19 21:30
樂牛牛側邊有間阿加力膠片鋪
裡面就有你想要既野

唔該晒司空兄.......
壞消息......琴日將2條丑B搬去rt生缸.....跟住上班.......
晚上放工......只見個兜空空如也......

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 優秀版主 論壇元老

tattattaic 發表於 2012-3-20 12:37
壞消息......琴日將2條丑B搬去rt生缸.....跟住上班.......
晚上放工.... ...

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 優秀版主 論壇元老

tattattaic 發表於 2012-3-20 12:37

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

走佬
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2012-3-20 14:42
走佬

係自殺.......!!

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2012-3-20 14:42
走佬

係自殺.......!!

版主

繁殖學研究生

點解唔用蓋?
D大魚衝上黎會嚇親佢地的....

司空火兒 發表於 2012-3-21 18:35
點解唔用蓋?
D大魚衝上黎會嚇親佢地的....

個兜太細,驚死水,其實無大魚及無魚游過埋個兜度!

版主

繁殖學研究生

tattattaic 發表於 2012-3-21 18:57
個兜太細,驚死水,其實無大魚及無魚游過埋個兜度!

冇野嚇冇理由會跳缸
我咁多BB冇用蓋
從來冇試過會跳缸

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

司空火兒 發表於 2012-3-22 17:46
冇野嚇冇理由會跳缸
我咁多BB冇用蓋
從來冇試過會跳缸

你d無運動細胞咪唔識跳囉,淨係識食
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

司空火兒 發表於 2012-3-22 17:46
冇野嚇冇理由會跳缸
我咁多BB冇用蓋
從來冇試過會跳缸

我都想知點解......
琴日朝早六點幾......比我老婆嘈醒.....原來響沙面一件腦側邊.......
見到一條丑B生還.......不過我及太太決定唔再捉佢.......希望佢可以生存到啦.....