海水領域 SeaFishZone

查看: 3780|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

黃三角吊BB個咀突然紅晒點醫? [複製鏈接]

樓主
返左黎3日, 食粒但唔搶, 今朝一起身無啦啦有一條成日咀紅晒
請問係咩事應該點醫?
難得有1吋幾咁細條唔想佢就咁bye bye!!

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老

沙發
磨咀……買個網仔兜啦

最佳新人 論壇元老

板凳
請問係邊到入呢?我都想揾條寸半!thx

論壇元老

嗜好買魚

活躍會員 論壇元老

地板
查唇膏
18吋滴漏缸︰棟仙、紅海亞拉伯、台灣紫月、美法仙、美國石美人、皇帝、巴東粉吊、帆吊、人字蝶、畢卡索小丑、雪印小丑、青魔

rc211vman 發表於 2015-9-16 12:45
請問係邊到入呢?我都想條寸半!thx

http://www.seafishzone.com/forum.php?mod=viewthread&tid=61352

pca 發表於 2015-9-16 11:46
磨咀……買個網仔兜啦

即係用網做既隔離西? 有d咁既野架?

咁使唔做捉去浸PG之類?

rc211vman 發表於 2015-9-16 12:45
請問係邊到入呢?我都想揾條寸半!thx

荃灣有好多

最佳新人 論壇元老

Zeta 發表於 2015-9-16 13:33
http://www.seafishzone.com/forum.php?mod=viewthread&tid=61352

Thx

最佳新人 論壇元老

10101 發表於 2015-9-16 14:35
荃灣有好多

Thx

最佳新人 論壇元老

rc211vman 發表於 2015-9-16 16:19
Thx

請問魚仔肥唔肥好唔好態?買返嚟開口食粒未?thx

rc211vman 發表於 2015-9-16 17:06
請問魚仔肥唔肥好唔好態?買返嚟開口食粒未?thx

正常態, 係魚店睇佢試餵有食, 不過太多條睇唔到邊條食到
聽講咁細條要餵密d, 不過我要返工, 一日兩次

之前餵野未去到勁搶, 不過有反應, 但係兩條好似好怕人咁又有時互兇
而家打算兩條分開西, 細條d紅咀o個條而家1 hour PG dip緊, 餵野都仲即刻食

另外仲有一條2吋幾既早幾日買落而家A B缸緊 (個人經驗黃三角吊勁唔受得銅)
打算養到一條之後賣左其他

最佳新人 論壇元老

Zeta 發表於 2015-9-16 20:34
正常態, 係魚店睇佢試餵有食, 不過太多條睇唔到邊條食到
聽講咁細條要餵密d, 不過我要返工, 一日兩次

...

我都剛剛上去入咗條2寸見佢試餵都幾搶口不過怕返嚟Q缸又收口唔食嘢,之前試過一條Q完瘦哂之後落缸唔夠其他搶食最終死咗,我個人覺得黄吊好難養