請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

查看: 6221|回復: 19

EF-S 鏡頭 一問 [複製鏈接]

論壇元老

師兄們 ~ 平時你們影魚會用咩鏡呢?
小弟近期買左第一部 DSLR 机 Canon EOS 600D 18-135 Kit.
如只用呢支 18-135 夠吾夠影魚?

C hing 我都係用呢部机。几好用。
窮等人家-------峰峰仔

論壇元老

峰峰仔 發表於 2012-7-4 16:13
C hing 我都係用呢部机。几好用。

師兄, 我係 Fortress 買左一星期倒, 18-135 kit 做緊特價 $7280, 第一次買 DSLR, 真几好用。
在銅鑼灣 DCFever 買左個 $290 Dry Box
原來在 youtube, 有很多 DSLR tutorial

我都係第一次買DSLR 。買左半年。

論壇元老

峰峰仔 發表於 2012-7-4 17:27
我都係第一次買DSLR 。買左半年。

近期我上左 Canon 網很多, 睇緊其他 EF lens, 也睇左吾小 youtube 的 EF lens review.

最佳新人 活躍會員 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

快D貼相啦

tanaka2099 發表於 2012-7-4 17:33
近期我上左 Canon 網很多, 睇緊其他 EF lens, 也睇左吾小 youtube 的 EF lens review.

C hing 我就買左24105 4L,70200 IS 4L ,同一支S50.4。呢3支鏡,遲D會買支百微。

峰峰仔 發表於 2012-7-4 20:54
C hing 我就買左24105 4L,70200 IS 4L ,同一支S50.4。呢3支鏡,遲D會買支百微。

Good ar

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

用百微係珊瑚缸,最佳配搭。

超級版主

永久禁言

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老 開網功神

睇相!

論壇元老

峰峰仔 發表於 2012-7-4 20:54

論壇元老

Draculas 發表於 2012-7-4 19:41
快D貼相啦

Test 相

Photo by iPhone

開缸魚

Winnie the Pooh "Tigger"

IFC 國際金融中心

IFC Apple Store

International Commerce Centre 環球貿易廣場

Central Pier 中環碼頭

Star Ferry

論壇元老

1398killer 發表於 2012-7-4 22:46
用百微係珊瑚缸,最佳配搭。

Thank you C-Hing

論壇元老

ice28720 發表於 2012-7-4 22:47
睇相!

ice C-Hing, 貼左今日的碼頭相

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

無厘頭走左部650D出黎。
真難追。。。。。。。。。。。,。。

論壇元老

1398killer 發表於 2012-7-5 13:46
無厘頭走左部650D出黎。
真難追。。。。。。。。。。。,。。

買机果日我先見到有 650D, 不過自己 budget 夠買 600D

論壇元老

好彩 600D Body 仲比我買到 Made in Japan , 不過 Lens 係 Made in Taiwan

超級版主

永久禁言

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老 開網功神

玩住先

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

遲左答,易魚我用60/2.8 MARCO或...50.4..但我覺得好似支50.4影得用正D咁..
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

論壇元老

我係wingk960 發表於 2012-7-7 00:22
遲左答,易魚我用60/2.8 MARCO或...50.4..但我覺得好似支50.4影得用正D咁..

謝謝師兄