海水領域 SeaFishZone

查看: 7329|回復: 18
打印 上一主題 下一主題

小魚缸大世界 [複製鏈接]

樓主
各位師兄好 請以後多多提點師弟 我是新人 FOT咩都唔識 哈哈 不過仲系要闖一闖!
因為魚缸較細 而且我自己不是太喜歡一買翻來就系大魚爸爸和媽媽  所以想法系從小養大
哈哈 有D天真  但只要鉅地健康長大4cm我就好滿足了   下面我就講講我D小玩具啦

魚缸24 24 19
底缸24 24 13
上水泵 RM5000
照明MAXSPECT G2 400 160 LED
化氮NAC7
造流泵 森森102*2
35斤活石
50斤普通白環
40斤日本細菌屋
暫時系感

沙發
先發發 魚BB既相 我攝影好差 大家辛苦啦
現在除左黑瑪麗沒法開口 其他都好肥仔了 都沒咩追趕情況 哈哈
V1B}@ET[NWLE]P)STP82WP9.jpg LOSE8L[UITCFS0%(][7EW}G.jpg
HVOHK3N_3ZVI5AEB{IJG_JB.jpg F~IB]T5`AL124Y6PJ)`F6ZA.jpg
AQP`@MJLDQLF){DU5O}XH3T.jpg 57G[2`@KSKDWV9PG}8Q(P]S.jpg
{G_SYMQR@`HHE[@B`SC045Q.jpg [V$DE[WGG`YE9O[ZKGS6T_K.jpg

板凳
加多幾張先
BGR[0{93J@XLNB99PIE{44I.jpg _Z_Q~649{UIHYMDR__9JTXY.jpg V0{3VS[L%_82K$YAENIBU]9.jpg

地板
ching D 裝備, 好RT

論壇元老

24x24x19...my dream tank

論壇元老

師兄個缸同個櫃係咪訂造架? 做左幾錢?

好一個爸爸 發表於 2012-7-4 15:32
ching D 裝備, 好RT

哈哈 系RT左D 因為離個缸是我第一只RT缸 都系唯一搬唔走既缸 我以前系玩RT既
宜家先玩FOT哈哈 其實燈系啱啱收既 原先系鹵仔來架  哈哈 以後多多指教我啊!

tonitse0428 發表於 2012-7-4 16:14
24x24x19...my dream tank

哈哈哈  如果可以真系想送比你   對於我宜家來講太笨重了 離個缸 哎

tonitse0428 發表於 2012-7-4 16:15
師兄個缸同個櫃係咪訂造架? 做左幾錢?

之前系廣州買架

論壇元老

確定生物 發表於 2012-7-4 21:39
之前系廣州買架

係廣州邊度買架?幾錢?
有朝一日師兄換缸既話,記得通知小弟

tonitse0428 發表於 2012-7-4 22:32
係廣州邊度買架?幾錢?
有朝一日師兄換缸既話,記得通知小弟

哎 我都想送人 一開始的時候  但系離個缸有入沒出  如果要出 又要拆窗了  我可以介紹你去做缸個度  價錢平啊 哈哈哈

超級版主

永久禁言

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老 開網功神

大把位加野!

ice28720 發表於 2012-7-4 22:52
大把位加野!

哈哈 系啊 打算加到22條就封缸 然後等BB們快快長大 哈哈哈

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

確定生物 發表於 2012-7-4 21:20
哈哈哈  如果可以真系想送比你   對於我宜家來講太笨重了 離個缸 哎

如果係送嘅我排隊,

brian 發表於 2012-7-4 23:42
如果係送嘅我排隊,

嗯嗯 師弟換缸一定通知大家!

論壇元老

.

論壇元老

吳錯渦