海水領域 SeaFishZone

查看: 4866|回復: 6
打印 上一主題 下一主題

大家認為這個組合如何 [複製鏈接]

樓主
30吋寬X14吋厚X18吋高 背滴漏 (已訂,下星期五取貨)

預會養小丑魚、醫生蝦、草皮,可能後期再加幾條魚咁

以下只係報咗價,未比錢:

hydor化氮$826

sicce 2150L 上水泵 $387

$95

azoo 生物環 $261

鹽度計 $45

teco-tk-150水冷機 $2800

750W LED  $657

覺得平定貴?有冇野要修改?

沙發
藍圈仔 發表於 2016-7-26 22:50
師兄係咪75W LED

諗諗下應該係

板凳
610449 發表於 2016-7-27 01:40
http://www.seafishzone.com/forum.php?mod=viewthread&tid=73208

請問水冷機是否兩年要換一次雪種?

地板

請問水冷機大陸做係咪靠唔住? 我見意國teco做就2800, 大陸做就1500

33333 發表於 2016-7-27 09:40
鹽度計就收師兄d光學會準確好多,$80-120左右!

但呢個網站話光學一係唔準,一係就要買好貴果D

http://www.reef.hk/forum/topic/10462-%E5%85%89%E5%AD%B8%E9%B9%BD%E5%BA%A6%E8%A8%88%E5%94%94%E6%BA%96%E6%97%A2%E5%8E%9F%E5%9B%A0/

小魚毛 發表於 2016-7-30 21:46
ching有心機爬文,值得畀個你。
不過呢個站班大師入晒魔㗎喎,咩都可以研究一餐,ching你要 ...

咁請問有邊隻光學鹽度計推介?有冇D係多用途?

我係wingk960 發表於 2016-8-1 23:37
光學唔駛煩.其實養耐左就知.差小小冇咩所謂,但係水浮浮下個隻..唔係話準唔準既問題.
係睇到眼花問題,.代化 ...

上水泵預幾錢好?你話果隻牌子有無型號?定係同佢講15倍就得?