海水領域 SeaFishZone

樓主: dicky826
打印 上一主題 下一主題

屯門3寶你地點排? [複製鏈接]

有,禾答佢開口全要
西星班, 老虎班, 火點, 黃腳立, 深水泥孟.

最佳新人

得一間買d魚正常有態開口到依加都好好地, 另一間買過幾條一係就拎番去先睇到有病,其他果d唔過一星期就死哂, 要藍燈下先睇得清. 老細勁串, 我之後行幾次睇下有咩魚岩,唔幫襯就眼超超,永世唔會再去

最佳新人

KBEN12345 發表於 2016-8-10 12:40
X文同x富唔會去睇 水唔得

X屋d魚有時比魚街仲好態

x富d水, check過no2 淺紫, no3 一落粉 , 2秒已經爆紫

小麟仔 發表於 2016-8-10 17:10
x富d水, check過no2 淺紫, no3 一落粉 , 2秒已經爆紫

所以X富買魚要買未開袋 有時見佢D未開袋藍面唔差

師兄 上面講眼超超果間係咪X文?

個人覺得小屋不錯,價錢同魚街差不多,達X d平魚通常唔得,老闆娘又煩,成日好似迫人買野咁,至於個間天X就真係垃圾,返魚個場又差,個內地女人又唔識處理d魚,次次返魚都見到魚袋入面d水係黃色既,佢坼袋個陣d魚已經死左好多,就算個老闆都好求奇,應該只係想盡快係d魚死之前賣晒就算,完全無職業道德,講野又唔老實,如果去到睇唔岩唔幫襯就黑你面,最重要係d魚態又差,又淨係識返cheap魚,有次係度睇到佢話返左d picasso,雖然明知係伏但都諗住去見識下,一見到真係啞左,人工小丑係佢手上都變到就死咁,魚既紋路更加唔駛講...跟住又係怪我唔幫襯個d...因為以前真係中過佢太多伏,難得有師兄開左個咁既post,所以係度發洩下,希望名位師兄師姐唔好介意

論壇元老

KBEN12345 發表於 2016-8-10 20:34

x富呢樣真,買左係入缸無3分鐘既關刀,起碼落左缸幾日都無異樣

論壇元老

baubau 發表於 2016-8-10 20:47
個人覺得小屋不錯,價錢同魚街差不多,達X d平魚通常唔得,老闆娘又煩,成日好似迫人買野咁,至於個間天X就 ...

可惜我講個間唔係x富,x富老板娘雖然都乜魚都話開口,但佢又真係會餵下粒比你睇。

最佳新人

KBEN12345 發表於 2016-8-10 20:34

全部都係講x富, x文老闆娘算好人,好似上面個師兄咁講囉,不停sale人,不過起馬傾到兩句當學下野, 但有時都鳩吹, 但係佢到買左幾條都冇事,仲好好態

唔係好明點解屯門買魚價錢同魚街差不多, 照理佢地舖租平好多.
除非住附近, 山長水遠入去買, 就唔值得.

論壇元老

優秀會員

小X聽講唔錯,但不標價,問又貴過魚街好多,無幫襯過

另外兩間買魚送好多野,

寧愿出魚街.....
42x24x30/AE zps100/宗正353/50KG雜環/2板磚/12LSERA
全部歸零,還空間比女

除左小屋,另外兩間都買過
買過既魚得麼魚生存到,其他.....
可能我唔太識揀啦
9/3/14 人工公子*2 ;8/8/14 -18/9/16食苔巴; 24/11/14 -9/8/16白尾b;18/7/14 人工背心; 5/2/15 野生公子*2; 20/6/15 藍吊仔;1/8/15 青魔b; 25/10/15 火鳥*2, 火公仔

newtoy 發表於 2016-8-12 09:11
除左小屋,另外兩間都買過
買過既魚得麼魚生存到,其他.....
可能我唔太識揀啦

唔識揀魚
學識揀魚,咸淡混養都得

snakelok 發表於 2016-8-11 10:11
唔係好明點解屯門買魚價錢同魚街差不多, 照理佢地舖租平好多.
除非住附近, 山長水遠入去買, 就唔值得.

我諗佢地的諗法係人地賣呢個價,佢地都要賣一樣價賺到盡,人之常情,但佢地唔諗下自己本身的質素(處理魚既手法&心機,地理位置,鋪頭資源,魚場級數等等)

baubau 發表於 2016-8-12 14:10
我諗佢地的諗法係人地賣呢個價,佢地都要賣一樣價賺到盡,人之常情,但佢地唔諗下自己本身的質素(處理魚既 ...

閱, 笑左
西星班, 老虎班, 火點, 黃腳立, 深水泥孟.