海水領域 SeaFishZone

樓主: Pm0pm
打印 上一主題 下一主題

求指教,15/16中,Redsea Reefer Nano. [複製鏈接]

樓主
有位梗係買170,nano display tank 只有77L太細,170話晒都有130L,其他設備應該足夠,個ATO最好唔好用,好易水浸,換個好d嘅。如果玩RT要諗埋用邊種方法潻加元素,用滴定比較好。

沙發
大前提係你想玩幾大個缸,如果細缸,套缸冇問題。玩大缸玩設計就訂造。

板凳
Pm0pm 發表於 2016-8-29 18:14
2呎盡啦。屋企細。無計

2呎以下套缸冇問題,有時訂造都未必好,到時一肚氣,我都試過。

地板
image.jpeg image.jpeg image.jpeg image.jpeg

呢套細缸都唔錯,水冷,電線箱都收藏櫃內,幾企理同慳位,沙缸細咗d,冇法兩全其美,缸外上落水槽不佔缸內空間,有興趣可以睇吓http://aquaristsemporium.com/ind ... mp;path=346_349_355