海水領域 SeaFishZone

樓主: Galaxy
打印 上一主題 下一主題

再戰湯,太 [複製鏈接]

樓主
SSAM0033 發表於 2012-7-10 18:03
不足380L 用PJ11000太勁行得太快, 用9000比較好.

Ching,邊會話行得快㗎,轉數梗係越高越好啦!你驚啲魚頭暈

沙發
SSAM0033 發表於 2012-7-10 11:35
你既問題唔應該關d環事!
靚環與cheap環最大分別係養菌量既多少, 沙缸大用cheap環以量取勝, 沙缸細用靚環 ...

sera比ma養菌量多數萬倍已上,你試下用顯微鏡睇下兩者嘅結構你就明㗎啦!唔通你一個主缸用一萬個沙缸,我400l水,用40l sera環,養左三十條大大細細魚完全無問題,可來繁度過高呢!有啲嘢唔好人講你就以為真,自己學多啲先發表偉論

板凳
金錢冇. 發表於 2012-7-11 01:17
豬!究竟你知唔知sera環用咩做㗎?你真係有冇用過顯微鏡睇過㗎?你知唔知sera嘅密度同m ...

係呀得你知咋!你邊間大學㗎,囉返去lab喥睇下啦,回覆又唔敢開名!唔係話密度高就有用㗎,你要高密度不如爆幾十個玻璃樽放落沙缸度,係講緊個結構同物質呀!你可以多啲上外國網頁睇下嘛,唔識可以查字典呀!    笑死人啦你

地板
豬!究竟你知唔知sera環用咩做?有無真係用過顯微鏡睇過同ma環嘅密度?
人哋就係講緊sure環 ...

豬!究竟你知唔知sera環用咩做?有無真係用過顯微鏡睇過同ma環嘅密度?
人哋就係講緊sure環 ...

豬八戒都醒過你'Iam so sorry ching

Galaxy 發表於 2012-7-9 11:25
thx ching!

Ching,加油呀!掂

SSAM0033 發表於 2012-7-11 02:57
金ching 唔好同佢嘈,由佢將d歪理發楊光大!

SAM CHING......算吧

我都話係啲環有問題,等下先啦.........ADD OIL

eddie330 發表於 2012-7-12 17:06
c hing..好耐冇見..
條橦現況如何呀~

大條左好多啦,好靚........thx