海水領域 SeaFishZone

樓主: Galaxy
打印 上一主題 下一主題

再戰湯,太 [複製鏈接]

版主

初級新手水水熊

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

ice28720 發表於 2012-7-10 15:02
太后、湯臣、藍仙 等等魚種,其實都幾難 keep 得到,因牠們腸胃胶差好易肚脹,所以你要在畏 ...

得閒喂下生口野,清下腸胃
小食多餐,如果食娃娃菜重好
返工冬眠放工失蹤善良熊

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

ice ching,你說sugr係乜糧?有無圖片看?應選哪一款?

超級版主

永久禁言

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老 開網功神

Galaxy 發表於 2012-7-10 22:29
ice ching,你說sugr係乜糧?有無圖片看?應選哪一款?

我打錯字 係sure糧先對

超級版主

永久禁言

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老 開網功神

Teddy 發表於 2012-7-10 21:30
得閒喂下生口野,清下腸胃
小食多餐,如果食娃娃菜重好

生口野我就唔想畏啦,至於娃娃菜我覺得它冇乜營養,此終都係紫菜夠營養和有海裹的其它元素 話曬都係海裹生長!

ching,你锐sure糧我都有喂!仲有無其他地方注意?

Wing100 發表於 2012-7-10 19:08
當然不是sera比ma養菌量多數萬倍已上,你試下用顯微鏡睇下兩者嘅結構你就明㗎啦!唔通你一個主 ...

豬!究竟你知唔知sera環用咩做?有無真係用過顯微鏡睇過同ma環嘅密度?
人哋就係講緊sure環求精嘅好處,cheap環一樣用到,你就九唔搭八話你個缸400l水用緊40lsure環?
你用咩環關我_事呀?我夠200l水用緊30lsure環啦!

金錢冇. 發表於 2012-7-11 01:17
豬!究竟你知唔知sera環用咩做㗎?你真係有冇用過顯微鏡睇過㗎?你知唔知sera嘅密度同m ...

係呀得你知咋!你邊間大學㗎,囉返去lab喥睇下啦,回覆又唔敢開名!唔係話密度高就有用㗎,你要高密度不如爆幾十個玻璃樽放落沙缸度,係講緊個結構同物質呀!你可以多啲上外國網頁睇下嘛,唔識可以查字典呀!    笑死人啦你

豬!究竟你知唔知sera環用咩做?有無真係用過顯微鏡睇過同ma環嘅密度?
人哋就係講緊sure環 ...

Wing100 發表於 2012-7-11 02:18
係呀得你知咋!你邊間大學㗎,囉返去lab喥睇下啦,回覆又唔敢開名!唔係話密度高就有用㗎,你要高 ...

豬!我問緊你sera環用咩做?你答咗我先啦!大家都用緊,你唔係唔知用咩做就買嚟用呀?
你千其唔好答我用玻璃咁膚淺呀!

人哋就係講緊sure環 ...

豬八戒都醒過你'Iam so sorry ching

Galaxy 發表於 2012-7-9 11:25
thx ching!

Ching,加油呀!掂

最佳新人

ice28720 發表於 2012-7-10 23:21
生口野我就唔想畏啦,至於娃娃菜我覺得它冇乜營養,此終都係紫菜夠營養和有海裹的其它元素 {:6_ ...

其實娃娃菜營養價值都幾高, 我日日都放一塊俾魚啄, 大部份仙魚都食, 娃娃菜由人工培育而成, 無農藥, 唔會壞水

我查過娃娃菜含有豐富的維生素C、維生素E。並含有維生素和硒,葉綠素含量較高,還有豐富的纖維素及微量元素和硒.

72''x18''x26'' FOT缸
夢想終於成真

ching,請不要嘈,大家是兄弟。、另多謝wingching.

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

論壇元老

我真係想知sera環用咩做??

論壇元老

因為我都想轉用sera環

河馬仔你又笑乜東東??

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

無野呀
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/