請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

樓主: 豬大炮

荃灣新魚店誠信問題 [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

無恥之徒     企圖誣告   魚鋪不成  開始發脾氣。 哈哈
另看 前面 誣告 版主收錢。。   e 條友都係注定無運行

豬大炮 發表於 2017-2-9 14:13
該話是因應當時CHIHIM C兄的行為模式, 而給我的感觀

就算C兄給予我此等評價...我對CHIHIM C兄的感覲依 ...

起碼我身為「我認為都算有」教育的人,我真係講唔出個句。你試下同你讀得少書過你的爸爸媽媽婆婆公公爺爺嫲嫲講呢句?

btw師兄你帶人遊花園真係好叻

wyknik 發表於 2017-2-9 15:28
起碼我身為「我認為都算有」教育的人,我真係講唔出個句。你試下同你讀得少書過你的爸爸媽媽婆婆公公爺爺 ...

c兄。。 你請留意我之前的留言。我指的教育不是單指正統的學歷。 ”社會“科也是其中項

小弟也直言的上三代亦沒有專業學歷資格。但我也不會用該詞形容他們。小弟用該詞多於概念上的原意。多於資格的認證。 當然c兄也能認為小弟是無禮之人。但小弟性情直接。是也是。 非也非

wyknik 發表於 2017-2-9 15:28
起碼我身為「我認為都算有」教育的人,我真係講唔出個句。你試下同你讀得少書過你的爸爸媽媽婆婆公公爺爺 ...

就算c兄 當面批評。 至少c兄帶理據。 我也會欣然回應

當一個人同人理論到處於下峰既時候,就會咁。。
學歷 教育 或者 錢

所以都係算吧啦。。我上網20幾年,ed 碌撚見太多
個結果離唔開 柒到尾。。。  講學歷教育,如果有就唔係咁啦。。 講錢?omg。。 有錢到要上網比人講既,真心。。 算吧啦你

誣告版主收錢,誣告魚店呃你 , 你打算幾時道歉?
唔係就咁 當無事吖? 證據確鑿啵
定你條友所受既教育就係 可以亂講完之後當無事 算數?

e壇野,你唔好以為扯開話題當無野,cap 曬你圖 發去其他地方公審你。 一係你道歉

論壇元老

豬大炮 發表於 2017-2-7 20:11
C兄論點...有趣...

誤導者與被誤導者...說成被誤導者的全責.....

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

咁快收場
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

新手買魚,切勿貪平,肉眼上見到有問題的魚,如矇眼,爛尾等不要買,至於店員講d資料,千祈唔好信哂,要自己多做功課,例如佢話十一哥極易開口,就有吹水成份。
檢疫程序一定要做足,每批新魚都要做。

講多句,我覺得第一間魚店冇欺騙你,話明有矇眼,你重要買,就係自己冇腦,第二間話藍吊好易養,也是事實,買番屋企養唔到,有好多因素,你自己要負大部分責任。
做什麼事最好要先反省自身,不要什麼都推到別人身上,這個人才算有承擔。

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 論壇元老

其實重點係魚店話眼有事,但冇擔保其他冇事,事主更冇問會唔會有其他病,唔明點樣誤導事主
網店
www.zoabarn.com
facebook
https://www.facebook.com/pages/Zoa-Barn/641500312549808?ref=hl

nat 發表於 2017-2-7 23:11
其實問題好簡單,樓主米上去問番老板,上次買條。。。。。又話拆傷。。。。
片面之詞無乜用,可能老板記得 ...

totally agree.
不在手天長地久,只在乎靚魚常有