海水領域 SeaFishZone

查看: 4299|回復: 6
打印 上一主題 下一主題

Red Sea reefer 170 vs marine space ms60 [複製鏈接]

樓主
小弟剛跳海,已開始養小醜同奶咀幾個月,
諗住開多個兩尺沙缸玩下
Target 都係red sea reefer vs marine space
Red Sea ,做工幾仔細,
最鐘意佢個補水倉,唔知有冇實際作用,
如果開缸頭幾個月一星期換兩次水,
不過可以種下淡水植物又幾靚(自我感覺良好)
大牌子,red sea 就可以選擇不同牌子既器材,
(但仲未識選擇,好似化氮ac 定dc 好)
Ac 耐用,但dc可調,仲有其實dc 都咁多年,
會唔會其實已經成熟,無咁易壞?

Marine space 價錢算進取,
不過無補水倉,但有大沙缸,
全電子野
其實如果佢有補水倉,
我就會試下電子野,
科技應該進步左.

唉,好難諗.男人有冇錢都身痕😋

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

沙發
Reefer個補水倉係有實際用途
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

板凳
C hing
Marine space 在哪有現貨睇 (魚街)?
謝謝。

地板
碧x,同魚friend

最佳新人 活躍會員 論壇元老

red sea 170 x 1

友漁都有MS 套缸

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

師兄有決定未?
附諸行動了嗎?

若是,可以有用後評啊
上埋相更無言感激。
謝謝。