海水領域 SeaFishZone

樓主: accp220
打印 上一主題 下一主題

大家評評理⋯⋯   [複製鏈接]

zero322 發表於 2017-4-20 23:59
我唔係咩打手啵...我只係陳述返個事件出黎大家研究下

我都認同師兄所講,我當時諗唔到呢個矛盾:
你設計既缸本身無預中柱,我話加你又無意見,
都好似有問題,就話我攪條中柱造成?咁係有矛盾喎!
如果條中柱咁緊要,你又唔貼住此柱不能移動,否則保養自動失效既字句係柱上面呢?

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

好,就算係樓主你吾小心整爛條中柱,但都吾應該俾人一野話人為即冇保,個缸係你做,係人係鬼都幫手諗諗掂搞番好佢!幫手跟跟解決到再收錢一件事,
☉︹☉

accp220 發表於 2017-4-21 00:06
我都認同師兄所講,我當時諗唔到呢個矛盾:
你設計既缸本身無預中柱,我話加你又無意見,
都好似有問題 ...

佢幫我畫圖佢都有幫我畫條柱 但送魚缸黎果時沙江已經係入面 連埋 條柱安裝好

龜頭縮得快責任會無哂,錢銀已收哂啋你先至怪

fatman 發表於 2017-4-21 00:44
龜頭縮得快責任會無哂,錢銀已收哂啋你先至怪

咁要幫佢趕下客囉上次我係佢舅仔單野個post留左句
我幫大根訂左套魚缸 會唔會有伏架
果日佢就即刻打黎小我 話我講一句野
分分鐘會令佢小左好多客
賺小好多錢 好似斷人米路咁
搞到佢個魚缸到左 我要係fb出post幫佢做廣告😂

最佳新人

accp220 發表於 2017-4-20 17:46
我唔知道師兄,你是否認識大根,如是,你親口問問佢有冇講過呢d說話﹗咁先叫「真相」

佢更識啦仲幾熟添,我都係講事實ja! 比大家思考多一層

aycm 發表於 2017-4-21 00:53
咁要幫佢趕下客囉上次我係佢舅仔單野個post留左句
我幫大根訂左套魚缸 會唔會有伏架
果日佢就即刻打黎 ...

Ching 你俾佢兇兩句就要幫佢0係Fb賣廣告咁好人?

真係惡,新缸去睇睇都咁多野講!

等小弟考考大家眼力,睇吓喺呢個Fb group搵唔搵到其他鋪頭廣告。
http://goo.gl/SccDtk

noelhk 發表於 2017-4-21 08:44
Ching 你俾佢兇兩句就要幫佢0係Fb賣廣告咁好人?

我果時套缸未到手😂😂😂

論壇元老

嗜好買魚

活躍會員 論壇元老

Lighter 發表於 2017-4-21 11:22
等小弟考考大家眼力,睇吓喺呢個Fb group搵唔搵到其他鋪頭廣告。
http://goo.gl/SccDtk

呢個fb 版主同大根好熟架
18吋滴漏缸︰棟仙、紅海亞拉伯、台灣紫月、美法仙、美國石美人、皇帝、巴東粉吊、帆吊、人字蝶、畢卡索小丑、雪印小丑、青魔

你睇住啦。。好快就有人出來 話大根好好服務,做佢地d 缸無問題,幾好唔錯架啦。。
我都明既,殺人犯一日未殺你,其他佢都係好人。。因為佢都無殺我,佢殺其他人芝麻。。關我咩事?
我分享佢無殺我 對我好好 有咩問題?

果然係先知

原本設計沒有中柱,整好了。客人要求才後加。纙輯上即是原本設計已夠力支撐,中柱是多舊魚的。
現在櫃在沒有中柱的情況下變形了,卻以客人擅自拆下了中柱為理由,立刻?落閘?。
我想這才是最荒謬的。

唔係掛, 咁串, 凌晨兩點話上門咁好服務? 晚晚叫佢上黎好喎

sunny 發表於 2017-4-20 22:51
師兄:講得岩

agree

認真看幾百個回覆.玩魚真是幾辛苦.

買嘢被人膛.造缸被人膛.

set喉都另計.

希望魚友齊心d抵制無良商家

律C團隊 凌晨兩點

咁都叫做專業造缸?

多謝咁多位師兄的意見。
亦令我這個新手清楚左這件事故的真相﹗因為不是一個魚友或所謂專業造缸等說了算﹗
咁我都無咁自責,我講自責,係因為我自己的確係攪過條中柱 (SET缸

accp220 發表於 2017-4-22 10:02
多謝咁多位師兄的意見。
亦令我這個新手清楚左這件事故的真相﹗因為不是一個魚友或所謂專業造缸等 ...

師兄中柱係你叫佢加,佢設計時都無理應拆左都吾會影響結構,不過宜家個柜就………………師兄換左個柜去啦,自己用都用得安心D