海水領域 SeaFishZone

樓主: accp220
打印 上一主題 下一主題

大家評評理⋯⋯   [複製鏈接]

咁都講返句公道說話啦,先唔講價錢淨係講個缸問題,一個缸有問題可以有好多原因,有可能係魚店又有可能係魚友既問題或姐兩邊都有錯,真係要睇曬兩邊點講先知道成件事係點,我自己個缸都係Kcorals 造由2015年用到而家3年黎都唔見有特別問題,係有d櫃邊既 油luc 左,正常魚店都唔想做衰個缸搞到自己個名黑曬,希望KCorals 自己都出黎解释下,,點解會發生咁既野,好過我地成班係度估估下

(有圖有真相,用左3 年以上)
36" 缸 2015年 開始用

https://www.facebook.com/marine. ... 108/?type=3&theater

20/4/2017 而家仲用緊
https://www.facebook.com/marine. ... 151/?type=3&theater
Marine Lovers
FB Fan Page: www.facebook.com/marinelovers

marinelovers 發表於 2017-4-20 17:32
咁都講返句公道說話啦,先唔講價錢淨係講個缸問題,一個缸有問題可以有好多原因,有可能係魚店又有可能係魚 ...

師兄,我好認同你的睇法,但希望你明白,別誤會我係度責怪大根造缸唔掂﹗
我由開post到呢一刻,我從來無講過﹗
我想指出既係,佢對客既態度,同上問保養既原則.---未上門就話係個客問題,唔上嚟睇﹖
上嚟要收錢架....因為係你自己造成架......請問呢d係咪叫公道說話﹖

accp220 發表於 2017-4-20 17:44
師兄,我好認同你的睇法,但希望你明白,別誤會我係度責怪大根造缸唔掂﹗
我由開post到呢一刻,我從來無 ...

我唔知道師兄,你是否認識大根,如是,你親口問問佢有冇講過呢d說話﹗咁先叫「真相」

你有律師團隊都唔夠班嘴炮團隊架勢

網路戰士又出動圍魚鋪😂
by
靚仔朱

pigpigImissyou 發表於 2017-4-20 19:05
網路戰士又出動圍魚鋪😂
by
靚仔朱

又係有人叫事主即管post上網先既

五分水晶玻璃都有找……

估唔到e+衰到咁PK, 正人粉堆填區垃圾都不如

我個缸係佢做,老實講我唔覺得佢係會咁。

我個缸上年年尾訂,要夾裝修師傅走喉,趕過年前要搞掂,由於佢多單既關係,甩漏係有既,例如個缸落水位漏咗塊玻璃,咁佢叫工場師傅即晚落嚟香港補返,算係咁啩?

事主投訴佢唔願意上單位係事實,但有問叫做必覆,態度好好。我隻做浪幫佢買,用時發覺唔著,佢換俾我但只係電話教我點裝,有人會覺得佢應該上門親手換,但我又覺得ok,畢竟唔係咩難事。

買過野都知,有串既sales同樣地做過服務業都知有千其百怪既客,而家只係聽到一方面既演繹,係咪事實既全部呢?

有幾多批評既搵過佢做野?上過佢度都知豆腐潤咁細,如果佢兜口兜面同我講佢有律師團隊我會指住佢笑,點解投訴人唔cap whatsapp圖要手打咁大段野呢?

如果投訴人講既係全部事實,就抵大根pk死啦,希望大根快D回應吓啦。
.

賺到咁俾人叫一萬次PK都一樣笑到扑係街都值喇

多寶魚 發表於 2017-4-20 20:18

我個缸上年年尾訂,要夾裝修師傅走喉,趕過年前要搞掂,由於佢 ...

師兄,我唔係一個鍾意惹事生非既人,亦唔想打咁多字,因為我都好忙!
但係,我嗰晚係用whatsapp比圖佢先既
但佢直接打比我講,點會有圖呢?
我打字,係因為唔怕比人知,陽光下求真相!請明白!

佢係對話既過程中,講左佢錄左我音,不如,你叫佢攞返個錄音出嚟聽⋯大家再評下理

以上真單據係友網版主和魚友貼出, 已得友網版主同意轉貼

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

pigpigImissyou 發表於 2017-4-20 19:05
網路戰士又出動圍魚鋪😂
by
靚仔朱

車,魚鋪現實甘把炮,吾系驚網上比人圍吖?

吾好上網米得羅,屌。。大把錢  網上d 戰士都驚吖?

我個缸上年年尾訂,要夾裝修師傅走喉,趕過年前要搞掂,由於佢 ...

如果有whatsapp 對話,大根就一早cap圖出來解釋啦,
分分鐘大根話自己無講過話已經錄音,話樓主屈佢錄左音。

我夠知而家只係聽到一方面講啦!但係另一方面就封緊嘴,叫左一聲之後就無晒影。而家好多人等緊另一方出聲解畫!佢係電話指導你裝泵,呢d叫技術支援,唔係叫保養。

accp220 發表於 2017-4-20 20:46
師兄,我唔係一個鍾意惹事生非既人,亦唔想打咁多字,因為我都好忙!
但係,我嗰晚係用whatsapp比 ...

佢個缸一送到去你屋企應該已經裝左中柱,我相信條中柱係直同係中間否則幾個月前你已經放上黎投訢左佢
樓主你有冇折過左條中柱出黎安裝器材??

Marine Lovers
FB Fan Page: www.facebook.com/marinelovers

樓主你當初做缸係叫大根做中柱定佢話要做呀

marinelovers 發表於 2017-4-20 21:25
佢個缸一送到去你屋企應該已經裝左中柱,我相信條中柱係直同係中間否則幾個月前你已經放上黎投訢左佢
樓 ...

個缸送嚟嘅時候,我未返到屋企,無印象有冇裝好支中柱,但就肯定唔係佢裝,係搬運裝,因我自己搵魚友set喉,我set喉肯定要攞走條中柱先。