海水領域 SeaFishZone

樓主: accp220
打印 上一主題 下一主題

大家評評理⋯⋯   [複製鏈接]

樓主
chihim 發表於 2017-4-20 09:50
佢一直係甘既態度做生意。。。不過正常唔加中柱都無問題

有問題就係佢用料問題了

認同唔加中柱其實都冇問題,但係要睇佢係用咩料
如果係木碎櫃就好快講88
Marine Lovers
FB Fan Page: www.facebook.com/marinelovers

沙發

咁都講返句公道說話啦,先唔講價錢淨係講個缸問題,一個缸有問題可以有好多原因,有可能係魚店又有可能係魚友既問題或姐兩邊都有錯,真係要睇曬兩邊點講先知道成件事係點,我自己個缸都係Kcorals 造由2015年用到而家3年黎都唔見有特別問題,係有d櫃邊既 油luc 左,正常魚店都唔想做衰個缸搞到自己個名黑曬,希望KCorals 自己都出黎解释下,,點解會發生咁既野,好過我地成班係度估估下

(有圖有真相,用左3 年以上)
36" 缸 2015年 開始用

https://www.facebook.com/marine. ... 108/?type=3&theater

20/4/2017 而家仲用緊
https://www.facebook.com/marine. ... 151/?type=3&theater
FB Fan Page: www.facebook.com/marinelovers

板凳
accp220 發表於 2017-4-20 20:46
師兄,我唔係一個鍾意惹事生非既人,亦唔想打咁多字,因為我都好忙!
但係,我嗰晚係用whatsapp比 ...

佢個缸一送到去你屋企應該已經裝左中柱,我相信條中柱係直同係中間否則幾個月前你已經放上黎投訢左佢
樓主你有冇折過左條中柱出黎安裝器材??

地板
accp220 發表於 2017-4-20 21:53
個缸送嚟嘅時候,我未返到屋企,無印象有冇裝好支中柱,但就肯定唔係佢裝,係搬運裝,因我自 ...

如果佢送黎個時中柱都未裝咁就真係有d 怪,用得中柱既缸都係需要個個位有承接力先加,如果運送冇都幾危險
但係你set 完喉,裝曬野,放埋魚,放唔返條中柱入去?

多寶魚 發表於 2017-4-20 22:38
師兄,唔好誤會,我同你一樣只係一個曾經幫襯個佢既顧客

以我經驗,如果係放部份水就可以放返條木入去 ...

師兄 你呢問題好似有d 邏輯問題
放部份水就可以放返條木入去 ...
姐係條中柱理應係用作頂住上面注滿水有重量既魚缸,如果冇中柱頂住魚缸木櫃向下壓少少係正常現象
你係咪應該問樓主點解唔係應該放返條中柱先再加水加返d 魚,而係倒轉左放曬所有野先放返中柱?
如果冇中柱咪好危險,大根有冇講過可以折走佢?