海水領域 SeaFishZone

樓主: K-Corals
打印 上一主題 下一主題

事實真相。。。。。。   [複製鏈接]

accp220 發表於 2017-4-21 11:49

師兄唔好介意.
我之前個七呎缸先係用5分玻璃, 用左5年, 搬屋送左比朋友, 佢都仲用緊.
而家用緊個5呎都只係4分, 用左就快三年.
不過無你個缸咁高, 只有28吋.

Hugger 發表於 2017-4-21 11:43
C兄今日呢個時間先註冊,就係度講。莫非你就係某人律師團隊ge化身🤔

九成九係啦😂

accp220 發表於 2017-4-21 11:42
有心解釋,咪一次過擺件事出嚟講囉,點解要唧牙膏式咁出先?

因為佢要睇反應,睇有無人講錯
跟住轉移視線,跟著不了了之

師兄,別誤會,我只係澄清一下,我唔想屈人

accp220 發表於 2017-4-21 11:01
其實我要求係咪好過份⋯⋯

改圖改設計,天公地道!
做魚缸、傢私、屋企裝修、相信好多人試過,請問有邊位師兄可以一✅過,過程無改過野,相信幾難做到!
暫時睇你嘅要求,其實唔係要求,只係糾正小學雞設計錯誤,嚴格來講,教緊大根設計魚缸,塞錢入佢袋

大飛哥師兄,都係魚友功勞,我邊識

manson_leung889 發表於 2017-4-21 11:29
比人地講完先插啦,又知曬兩邊既講法,成班好似d 師奶係咁嘈
又係你地叫人地出黎解釋,人地未出黎將成件由 ...

詳細係好,由頭講起,等其他魚友開下眼界,所謂專業魚缸設計圖

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

溫馨提示:
請各位魚友言詞保持克制,避免有人話什麼偏見,夾埋,
另外要提醒大根,長篇小說並不是聰明之舉!
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

accp220 發表於 2017-4-21 12:18
大飛哥師兄,都係魚友功勞,我邊識

佢d所謂設計,真係唔知佢係唔識魚缸基本要求,定係知你唔係咁識,想逐樣改設計而額外增加費用。

簡直九流設計,同個人一樣九流、下流
葉大賊人格都俾佢高尚好多

板主,依家冇偏見,因為大根直頭違法,可以報海關拉人,所以我先話佢輸晒,做生意依家唔止有承諾同要負責,商品及說明條例完全觸犯晒,所以我都勸佢幫魚友整返好,以和為貴

錢事小丶每天擔心事大,大根如果有心為魚友好也應先去解決現有問題而再作交代及解釋!

Cms 發表於 2017-4-21 14:46
錢事小丶每天擔心事大,大根如果有心為魚友好也應先去解決現有問題而再作交代及解釋!

師兄,你完全講中我既擔心

好心快D上門睇睇個客個魚缸先再講咩事實真相啦

唔討論誰是誰非前提下
生意角度黎睇,開得門口做生意,多少會有D白紙既新客戶,就算老手都可能有麻煩同鑊氣,最重要提供服務者可否解決問題,如問題應對得宜及解決,少賺了但嬴口碑.專業精神及責任.

有錢人一開聲就有律師團隊,吾通我地窮人就吾洗打官師嗎,accp220 我撐你:

最佳新人 活躍會員 論壇元老

K-Corals 發表於 2017-4-21 04:01
黑色數字為語音標記。
因為對話內容涉及第三者名稱,涉及陳先生的地址,我會一一用黑色筆遮擋,希望尊重對 ...

我地唔想知你地訂缸過程,係想知你售後服務點解咁差,成堆廢話,九唔撘八,入正題啦!

sunny 發表於 2017-4-21 18:44
我地唔想知你地訂缸過程,係想知你售後服務點解咁差,成堆廢話,九唔撘八,入正題啦!

反而我覺得訂缸過程都幾過引,見佢比事主份魚缸地櫃圖,設計仲衰過d現貨滴流缸櫃,現強烈要求大根繼續比d做缸反面教材比各魚友分享

你未出post前無意見,睇完你個post後我真係有

“搵客笨”,“呃飯食”,“HEA做”,“不負責任”之人

的感覺。

睇完大根回覆,好似係想咬住陳生不停改野或加野,記錄陳生第一次至第n次,不停咁改。
其實改有乜問題呢?睇返d圖真係好唔掂,根本係hea住出圖,自已拆自已招牌。