請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

樓主: K-Corals

事實真相。。。。。。   [複製鏈接]

点解自己吾畫圖 俾佢做 咁咪一定無錯囉

條友點會唔知咩係'專業'魚缸設計呀?爛船都有三斤釘喇
根本佢就唔放個萬三蚊在眼內 係擺到明hea做!
又或者佢預左啲客左改右改 所以咪唔諗住畫咁detail囉

點解咁多留位🤣,解釋來做乜,快啲幫客攪掂好過啦!

rayrayhk 發表於 2017-4-22 02:31
點解咁多留位🤣,解釋來做乜,快啲幫客攪掂好過啦!

師兄,你講得好啱
事件公開左都現在,大根從未有聯絡過我⋯⋯究竟佢係咪想幫客解決問題?定係繼續拖?

accp220 發表於 2017-4-22 09:23
師兄,你講得好啱
事件公開左都現在,大根從未有聯絡過我⋯⋯究竟佢係咪想幫客解決問題 ...

佢睬你都傻
我幫你跟,收少佢$100

accp220 發表於 2017-4-22 09:23
師兄,你講得好啱
事件公開左都現在,大根從未有聯絡過我⋯⋯究竟佢係咪想幫客解決問題 ...

Ching你似乎太樂觀喇。公開左件事,就應該預左唔會有解決o既一日。
網絡公審,只會有發泄,唔會有公道。
呢度個個都係魚友(打手除外),個個都想要又平又好o既服務,自然個個都覺得間舖係十惡不赦,所以全世界都會幫你。但係拳腳交加之下,間舖連回應一聲都係錯,更枉論幫你跟進。
其實你已經毀左佢商譽,佢重點會幫你跟?
其實如果Ching 覺得道理o係自己嗰邊,點解唔搵消委會或者海關(商品説明條例)去跟?(話之佢咩團隊!)
而家係玉石俱焚,一拍兩散。你o既問題只會不了了之,舖頭都會失晒啲客,無人會再幫襯佢。

小魚毛 發表於 2017-4-22 12:31
Ching你似乎太樂觀喇。公開左件事,就應該預左唔會有解決o既一日。
網絡公審,只會有發泄,唔會有公道。 ...

師兄分析得啱!
如果佢再唔聯絡我,我會去消委會投訴

小魚毛 發表於 2017-4-22 12:31
網絡公審,只會有發泄,唔會有公道。 ...

間鋪頭商譽係佢自己毀壞,我覺得唔關事主事。

聯絡多佢幾次,保養包上門跟進嘛,唔理你唔上嚟,可以報海關,消委會都唔揾,刑事野,睇你點玩

13000蚊做隻缸,重要話改變設計...差不多只要半價價錢就可以買套Redsea 250無咁嬲
17年1月14日,Redsea 250 36吋魚缸連沙缸共244升水。(Zeovit system) , (Po4x4) ,(MP10 + MP40) ,(ATI T5HO x6 ),(kessil 160 W)

平心而論:
訂造缸的定義是要符合客啱用的缸,
就算交左貨若有小小加改都會有,都是平心靜氣解決問題,
   解釋太多不如解決問題,個客反而會多謝你,也會介紹
   其他人幫襯你;況且魚友俾的又唔係少。
聲明:兩位我都唔識。

大根!你唔好屈我!
我由頭到尾無講過一個字粗口!
你話錄左我音吖嘛!
不如你攞段錄音出嚟啦!

K-Corals 發表於 2017-4-21 05:47
2017年4月23號 03:28 更新。
抱歉昨夜沒有更新,因為完成工作回家已經是半夜4點,今天早上9點又再出門工作 ...

大根!你唔好屈我!
我由頭到尾無講過一個字粗口!
你話錄左我音吖嘛!
不如你攞段錄音出嚟啦!

你咁對D客,仲有人搵你造缸?
仲咩你唔再出圖紙?
比人睇下沙缸都要我畫埋比你,你先造!
我Day 1同你講左我Fot純養魚,你幫我畫個兩倉沙缸?
依家仲要屈我話我講粗口?態度差?
你真係唔止無料,你更加係無恥!

我Day one佢上嚟度尺已同佢講:我FOT....
大根第一次比我的沙缸圖,我36寸x 27寸既主缸:

K-Corals 發表於 2017-4-21 05:47
2017年4月23號 03:28 更新。
抱歉昨夜沒有更新,因為完成工作回家已經是半夜4點,今天早上9點又再出門工作 ...

終於回應,但點解無曬魚缸設計圖睇嘅?怕比人笑?定係怕比人抄你d專業設計?

我一早就大約估到你話事主不停改圖!我叻唔叻?唔信可以睇返第四版!

講粗口?得你兩個知,你有錄音,不如比大家聽下,等大家再分析件事誰對錯

有魚友回覆過,解釋不如解決!呢句最啱聽!!

後來我四圍請教魚友,自己試畫比佢,佢又話唔知得唔得㗎喎,尾倉水量夠唔夠又話計唔到架⋯⋯

不如我幫你用圖,簡單咁比魚友知道你點造缸啦

依家個缸一有鑊氣,就屈個客,仲要無中生有,屈人話人講粗口!
你話錄左我音嘛,放條錄音出嚟啦!
比大家聽下我點話你?定係你自己都接受唔到你回覆個客既說話呢?!

accp220 發表於 2017-4-23 10:54
不如我幫你用圖,簡單咁比魚友知道你點造缸啦

留名等學野

我有個魚友一早估到,你會咁做!果然係先知