海水領域 SeaFishZone

樓主: caven
打印 上一主題 下一主題

新魚缸又要再推遲 [複製鏈接]

烏魯木齊 發表於 2017-5-30 09:30
呢個細缸連柜萬幾真係貴

ching,留意o下樓主個缸o既設計同做法。

如果以FOT標準呢睇,只計尺寸,30寸過萬做個缸的確唔平。但呢個係三層設計o既珊瑚缸,仲有兩個係展示缸(主缸),現成套缸無可能做到咁o既設計,所以Red Sea肯定唔洗諗。樓主訂做缸亦都係正確而且惟一o既選擇。至於底唔底,咁就要睇o下手工同質素喇,就咁睇相睇唔真,不過我唔覺得樓主有洗冤枉錢。Good Design,Nice Tank!

起貨唔準時,其實係訂缸通病,有訂過o既ching都知預左。除非結構簡單,否則複雜設計o既就自然多機會甩漏,影響進度。情況就好似裝修同訂做傢俬咁,延期交貨係平常事。舖頭遲交貨送翻喉件,算OK啦。

豆豉菱魚 發表於 2017-5-29 20:52
中間q缸黎??
主缸咁高,換水清潔打理好辛苦喎,
三層缸,唔怪得咁貴,不過幾靚仔

中間咁淺似係frag缸,不過個櫃o個格好矮o下,樓主諗住點放燈俱?

重有,主缸連櫃都幾高o下, 做嘢咪要「擔凳仔」?