請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

查看: 3433|回復: 8

吾開又見骨, 有病嗎? [複製鏈接]

各位, 呢幾天件野吾開又見骨, 有病嗎?

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

死了
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2017-5-31 16:01
死了

ching, 我都懷疑過, 但無臭味喎...
還有是什麼原因會無故死亡?

calvinau 發表於 2017-5-31 16:14
ching, 我都懷疑過, 但無臭味喎...
還有是什麼原因會無故死亡?

世事無常, 我棵火柴都開得好地地, 點知, 話收就收, 話死就死, 兩日都唔夠.
C兄, 溫度最好唔好低過26度呀.

Sallytung 發表於 2017-5-31 16:20
世事無常, 我棵火柴都開得好地地, 點知, 話收就收, 話死就死, 兩日都唔夠.
C兄, 溫度最好唔好低過26度呀 ...

C姐, 照計依家天氣, 室內應該吾會低過26度掛....

我有兩缸魚, 一缸RT, 一缸FOT, FOT 現在溫度午間達30.5度. RT 缸當然有水冷啦!

Sallytung 發表於 2017-5-31 16:31
我有兩缸魚, 一缸RT, 一缸FOT, FOT 現在溫度午間達30.5度. RT 缸當然有水冷啦!

C姐, 妳意思是否叫我魚缸溫度不要高過26度, 嗰d火柴之類才無甘易死?

基本不可高過26度。。。