海水領域 SeaFishZone

樓主: samkeikei
打印 上一主題 下一主題

重新砌過啲石 [複製鏈接]

最佳新人

ryankwong 發表於 2012-7-29 01:51
好靚 我都係用生物石做景既支持者

我係啱啱開缸咩都唔識嗰時先用過骨
72''x18''x26'' FOT缸
夢想終於成真

最佳新人 活躍會員 論壇元老

都好靚呀!

論壇元老

靚....砌多D洞D魚都開心D....

真係砌得靚

最佳新人

咸魚佬 發表於 2012-7-30 10:03
靚....砌多D洞D魚都開心D....

好多洞喇, 好似迷宮一樣
夢想終於成真

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

samkeikei 發表於 2012-7-30 20:35
好多洞喇, 好似迷宮一樣

會蕩失路架
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

最佳新人

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2012-7-30 20:37
會蕩失路架

放個路牌囉
夢想終於成真

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

samkeikei 發表於 2012-7-30 21:51
放個路牌囉

係播
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 優秀版主 論壇元老 開網功神

FOTWIR OR FOTWDR?

最佳新人

深水角 發表於 2012-7-31 23:05
FOTWIR OR FOTWDR?

唔明
夢想終於成真

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 優秀版主 論壇元老 開網功神

FOTWIR
FISH OF TANK WITH LIVE ROCK

FOTWDR
FISH OF TANK WITH DEAD ROCK??

最佳新人

深水角 發表於 2012-8-1 00:36
FOTWIR
FISH OF TANK WITH LIVE ROCK

FISH OF TANK WITH DEAD ROCK
夢想終於成真

個人感覺,好似個海的珊瑚死哂,的魚係一個冇生氣既海底搵食。

最佳新人

bb.wong 發表於 2012-8-3 19:08
個人感覺,好似個海的珊瑚死哂,的魚係一個冇生氣既海底搵食。

唔係好似, 啲珊瑚同石都係死哂, 哈...反映現實啫, 而家地球上好多海底都好似咁, 咩都無哂每人感覺不同, 不過我自己就好喜歡, anyway, 謝謝意見
夢想終於成真

我剛同魚友買左的假生物石,睇相造得好似,將會起左缸中的紅珊瑚骨,睇下會唔會好睇的。唔得的話,終極目標用生物石養,但難度甚高。

最佳新人

bb.wong 發表於 2012-8-3 21:50
我剛同魚友買左的假生物石,睇相造得好似,將會起左缸中的紅珊瑚骨,睇下會唔會好睇的。唔得的話,終極目標 ...

set好post嚟參考下
我睇過台灣嗰面大部份都用活石養魚, 不過自己真係唔太敢, 因為驚損失慘重, 而家啲魚太貴喇
夢想終於成真