海水領域 SeaFishZone

樓主: lun1025
打印 上一主題 下一主題

新手問意見 [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

boar36 發表於 2012-7-29 11:38
我都知要定期攪下啲沙,但喺要搬晒啲擺設出嚟,攪完之後又要重砌,好麻煩嘅 ...

唔駛,我就咁隊隻手落沙.攪返十次八次.咩都冇拎出黎.咩生物都係缸入面.
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

lun1025 發表於 2012-7-29 11:34
咁新方法係咩

新方法未係背滴,側滴,真滴囉.
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

lun1025 發表於 2012-7-29 11:55
CHING係邊入幾吋幾錢入手?

魚街得幾間~邊間平邊間快就揀佢~
比較下就知..

沙方面可以係卡奇門口~有支濾沙頭既泵~手都唔插入去~
只吸屎~又吸唔到沙~
15蚊支

最佳新人

我係wingk960 發表於 2012-7-29 12:16
新方法未係背滴,側滴,真滴囉.

唔該哂CHING  清楚左好多了

最佳新人

iphone5 發表於 2012-7-29 12:23
魚街得幾間~邊間平邊間快就揀佢~
比較下就知..

我諗住係元朗買  大慨2000左右佢話

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

lun1025 發表於 2012-7-29 18:33
我諗住係元朗買  大慨2000左右佢話

全水晶!??

最佳新人

iphone5 發表於 2012-7-29 21:51
全水晶!??

冇問到咁清楚  佢話包化氮NACC   SET野

係唔係訂做架。自己訂做size任我定。好好多架。

版主

初級新手水水熊

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

lun1025 發表於 2012-7-29 12:11
係未叫魚店既人搞搞佢就得??

魚街有現成貨
分開買好D,成set甘買感覺差
如果唔識,可以問多D師兄
返工冬眠放工失蹤善良熊

最佳新人

我係wingk960 發表於 2012-7-30 13:36
係唔係訂做架。自己訂做size任我定。好好多架。

應該係訂  佢問我咩SIZE先造

最佳新人

Teddy 發表於 2012-7-30 14:15
魚街有現成貨
分開買好D,成set甘買感覺差
如果唔識,可以問多D師兄

我新手唔多識未叫佢搞掂
加上我係元朗住