請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

樓主: sunman

放D龜仔相先 [複製鏈接]

license 發表於 2012-7-30 23:05
用淡岩架啦~鑽苗係淡水....D大先會出汽水區

喺外國好多玩家苗都係咸養(比重較抵)亞成,成體直頭全咸養(有說對龜殼會好D)

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

sunman 發表於 2012-7-30 23:20
返咗都差不多一個星期,蝦肉、魚肉、紅蟲、豐年蝦、糧都試過,雙頭本身難養,唔開口就更加難攪E ...

試下活蚯蚓
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

Feel200 發表於 2012-7-31 00:29

thx

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2012-7-31 08:26
試下活蚯蚓

蚯蚓對佢嚟講太大條了

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

活紅蟲啦,BB蚯蚓!
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

ybkwok 發表於 2012-7-31 22:08
活紅蟲啦,BB蚯蚓!

活紅蟲都試過,今晚試過蝦干,都係完全無視

超級版主

永久禁言

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老 開網功神

生蝦得唔得?