海水領域 SeaFishZone

查看: 14348|回復: 47
打印 上一主題 下一主題

有名太后B [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

樓主

從來都未養過太后b, 亦未去過 有名 買魚

今日上去, 見到得返最後一條太后b(約2吋) $ @*) ..有d瘦.. 但未試過, 心癢癢就想買....

問老闆可唔可以試喂, 老闆話: "啱啱先喂完, 食到好飽, 你今晚都可以唔使喂!"....

無得試喂, 膽粗粗就買左, 立即回家

返到去對完水, 落左缸, 就出左去食飯...........

2小時後返黎.... 佢己經去左 ....

好灰好灰好灰........ 以後唔敢試......

沙發

論壇元老

板凳

地板
好慘

同我上次係佢到買美國石美人既情況一樣

太后無對溫

監督員

清道夫

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

魚店講都好信既
塵歸塵,土歸土,垃圾歸垃圾堆,廢物送去堆田區

明知瘦仲買係新手才會發生,但佢都好有先見之明叫你今晚5駛餵

我之前都想入,得兩條,但個態真係唔得!估計先咁平!
"吃飽”應該冇可能!

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

瘦你仲買
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

我果條都係冇名貨喎!
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

論壇元老

我上次都試過,我個缸3o度水,你可wantapp比他,講清楚你個缸有無其它魚水溫幾多度,太后B唔熱得,B是比較難養的,最後收到有一個很滿意的回覆,你可試試,影張相比他們

論壇元老

fishcow 發表於 2012-10-8 08:36
我上次都試過,我個缸3o度水,你可wantapp比他,講清楚你個缸有無其它魚水溫幾多度,太后B唔熱得,B是比較難 ...

滿意答案莫非回水
FOT 230L水滴漏,15日內換水1次後加海水素,有UV,每日1餐,假期2餐,每星期浸氨基酸,現有藍吊,黃吊,雞心,黑雪印,畢卡索,西澳藍面,西澳洲仙,法仙,天皇仙,軍佬,金刀,聖帝,加洲寶石,湯臣,東非紫月,西澳斑點木盒

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2012-10-8 08:11
瘦你仲買

X 10

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2012-10-8 08:11
瘦你仲買

其實我果條跳舞太后,買番黎果時都好瘦啦!
不過好態,一個禮拜咋,而家有肚腩添!
所以,肥瘦無乜關係,最緊要好態!

以上只是個人意見,唔啱唔好打面!
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

論壇元老

~~心無罣礙~~

最佳新人 活躍會員 論壇元老

一個人的快樂...
不是因為他擁有得多,而是因為他計較得少~

我缸水26度

其實我只是很內疚,覺得害死左佢,可能佢係其他師兄手上,會好返.......