海水領域 SeaFishZone

查看: 7386|回復: 16
打印 上一主題 下一主題

阿...聽人講佢地要食野-" - [複製鏈接]

樓主

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.103730473122887.8504.100004578037328&type=3

D相太大UP唔倒副件上黎

岩岩睇過資料叫  地毯葵 豬肉 綠寶石

佢地要食D咩~_~  好懊惱耶-.-

會地會唔會互燒?

重有小醜成日咬地毯  正常?定佢肚餓  買果個人教我唔好喂佢食野住

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

沙發
會互燒。。。放開d

都系要食野噶

板凳
chihim 發表於 2012-10-30 16:08
會互燒。。。放開d

都系要食野噶

邊隻燒邊隻!?
邊隻唔會燒 同埋 食D咩-0-

地板
癸最毒,其次系豬肉,之後就寶石花

三種都唔好放甘近。。癸會燒豬肉同寶石花,豬肉會燒寶石花。 寶石花會燒其他珊瑚。。。

癸同豬肉可以間中餵下蝦,寶石花食微生物果d

三種都系需要光照。地毯癸我養左兩塊,遠離珊瑚好

chihim 發表於 2012-10-30 20:07
癸最毒,其次系豬肉,之後就寶石花

三種都唔好放甘近。。癸會燒豬肉同寶石花,豬肉會燒寶石花。 寶石花會 ...

地毯就話見倒佢個咀-_- 問左人話喂蝦肉

咁豬肉.... - _,-個咀呢...?

豬肉一樣有嘴。。。系中心位置

你放舊蝦肉仔落區D蘇上面,會Chi 住再收縮甘食(如果區想食既話)

Btw 我舊豬肉系食過一次咋。。 其它時間都系吾想食,Chi住一陣就放。。吹漲

地毯就來者不拒。。。好容易喂,不過1 2星期喂1次都夠了,其它時間靠曬光都OK

chihim 發表於 2012-10-31 00:41
豬肉一樣有嘴。。。系中心位置

你放舊蝦肉仔落區D蘇上面,會Chi 住再收縮甘食(如果區想食既話)

成功令地毯再次充滿活力, 領左隻大甘蝦 俾佢食  起初俾隻小醜打劫左, 好彩有我出手相助

放左張地毯去生仔兜食皇家飯  5MIN就吞哂入去 放返落地 脹卜卜

第一次體驗倒其他生物系眼前既變化 ,興奮過度

等我再喂埋舊豬肉先!!

請問砲仗花會唔會燒其他珊瑚呢

論壇元老

我試過一個方法!先用葵糧用餵糧管對住個口射少少、然後個口會開大左!然後先用夾餵蝦肉!師兄可試下!

唉...件豬肉唔肯食  個咀都唔知縮左去邊  依家縮到好似巨人唔開口咁既樣

rex 發表於 2012-10-31 10:21

網上資料話無毒無攻擊力。9成9都無錯了吧

chihim 發表於 2012-10-31 15:41
網上資料話無毒無攻擊力。9成9都無錯了吧

因為我見砲仗花攪過佢時佢會分泌一些黏液出黎

rex 發表於 2012-10-31 10:21

瀘食性珊瑚觸鬚係主要搵食工具所以有一定攻擊力
, 有位就放暗光大流, 兩三日就餵一次蝦肉比其中一兩個頭就夠

jackyn 發表於 2012-11-1 13:17
瀘食性珊瑚觸鬚係主要搵食工具所以有一定攻擊力
, 有位就放暗光大流, 兩三日就餵一次蝦肉比其中一兩個頭 ...

thank you ching

如果我兩日一日換一次水會唔會有壞影響。魚或珊瑚

體你換幾多吧。 日日換 有必要?

chihim 發表於 2012-11-1 21:14
體你換幾多吧。 日日換 有必要?

頂哂幾多日換一次好? 最快
我都係想降NO2