海水領域 SeaFishZone

查看: 3778|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

72" Reef tank [複製鏈接]

樓主
Hi CHing

我想買個72"缸. 但係聴人講唔好高過24"因為話對啲CORAL照唔到LIGHT.  所以想問下大家意見。Thank You.  =)

版主

初級新手水水熊

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

沙發
高身缸氣勢夠好睇
燈咪買枝勁D ge
返工冬眠放工失蹤善良熊

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

板凳
咁高。。執野都執死你
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

地板
我都有諗過衣個問題。因為現有都係24高都好辛苦。真係有啲煩惱。

論壇元老

大大狼狗

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

頂多21吋高

最佳新人

我個72"缸,就係30"高。只要用張梯或椅是畧高過個缸櫃便ok(你隻手都差不多24",加上件石或珊瑚就剛剛好)。如果24"高的話,日後萬一轉玩魚就...................

最佳新人

前幾日同個師兄交收, 佢俾咗佢個缸啲相我睇, 個缸72''長, 54''見水, 嘩我問咗三次真係54''見水, 都話係, 可惜我趕住返工, 唔記得問佢用咩燈
72''x18''x26'' FOT缸
夢想終於成真

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

samkeikei 發表於 2012-11-2 19:42
前幾日同個師兄交收, 佢俾咗佢個缸啲相我睇, 個缸72''長, 54''見水, 嘩我問咗三 ...

火水燈
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

論壇元老

睇你用唔用厚沙底..我覺我沙面到水面20"

Haaaa.  Thanks for all the tips.  I'll go with 33"-36".  Thanks so much.

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 優秀版主 論壇元老 開網功神

我都38吋高

要玩玩深D;你可用400/1000watts老仔