海水領域 SeaFishZone

查看: 2571|回復: 4
打印 上一主題 下一主題

小結 -- 點解拍賣平台咁靜 [複製鏈接]

樓主
小弟見拍賣平台都成個月, 只有一個post, 仲要零交投,  真係浪費管理員一番心意.

細佬見一D出讓帖都好多PM, 好多人想要, 忽發疑問 : 點解唔去拍賣出 POST, 等有心人以價高者得得心頭好, 而賣者亦有更高利潤.

點解呢....?

我抖膽作一個小結:

賣方根本唔志在多賺D, 俾多你米又係一佰幾拾..,  往往賣方只求快走, 要就要, 無謂嘥時間睇回覆 (睇下股票芒好過啦).

其實我覺得拍賣平台真係有用架,  由其係有D帖係賣方只求快走而低拋,  又永遠只得某幾個師兄快手要左, 執到平野,  其他師兄只望門興嘆, 無奈...!    所以如師兄有出出讓POST,又低開, 又唔急,  真係可以諗諗放响拍賣台吖,  好多師兄想要架.   

謝謝閱讀  :)

沙發
講得好
海內存知己,天涯若比鄰
https://v.douyin.com/VQngt4/

板凳
我覺得因為post相片太麻煩(因有限制),下下要自己壓縮,真係好唔方便。

地板
總結:其實養咸野既人,普遍係捨得洗錢同投放資源落個缸入面,拍賣需要時間,急用的拍賣幫唔到,直接出去買,唔急用相對性趣度低,可有可無,又點會谷得起!

Messi_sunshine 發表於 2019-9-12 17:05
我覺得因為post相片太麻煩(因有限制),下下要自己壓縮,真係好唔方便。

我同意你講法 平台使用方便 用人機會就大
睇台灣同國內討論區 二手器材人氣好旺 因為佢個平台用起上方便 一登記就可以上傳圖片 甚至可以上傳短片15秒 香港平台要加油
海內存知己,天涯若比鄰
https://v.douyin.com/VQngt4/