請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

查看: 10798|回復: 31

整止回整到想放棄   [複製鏈接]

[backcolor=rgba(255, 255, 255, 0)]剛買左個一吋美國止回閥[backcolor=rgba(255, 255, 255, 0)],但係入唔到同樣係一吋嘅灰喉(好鬆根本痴唔到),試過用六分梳吉又唔得,利可保又好鬼早閂,星期日又唔開,買唔到日本喉試,真想放棄

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

擦pvc 膠水乾左再擦,從復幾次膠水變厚左就癡到。
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

可以係利可保買個1吋美喉轉1吋日本喉配件

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

美國標準 系細d,用河馬個方法就得

日本喉 大陸喉一樣。

lhk 發表於 2013-6-30 23:37
可以係利可保買個1吋美喉轉1吋日本喉配件

師兄請問個配件係點樣架

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2013-6-30 22:14
擦pvc 膠水乾左再擦,從復幾次膠水變厚左就癡到。

師兄咁樣會唔會用易漏水,同穩陣嗎

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

calbee1128 發表於 2013-7-1 00:23
師兄咁樣會唔會用易漏水,同穩陣嗎

我用左5年都未試過漏水
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

可用美制白色壓力喉加熱後套入日制灰喉.套入後搖動駁口使其略鬆.冷郤後搽膠水.即係打欖.

論壇元老

好簡單姐,用風筒或熱風槍或煤氣爐整軟小小條1寸喉,然後用條6分喉套入條
1寸喉內撐大小小條1寸喉,搞掂

配件同梳杰一樣

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

大陸6分梳杰得架~
譚一譚條喉~
擦滿膠水.

1398killer 發表於 2013-7-1 12:58
大陸6分梳杰得架~
譚一譚條喉~
擦滿膠水.

屋企樓下嘅五金舖買過六分梳吉,不過唔知係咪大陸,但係個梳吉大左少少又入唔到,從未試過咁難攪,想死

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

calbee1128 發表於 2013-7-1 13:05
屋企樓下嘅五金舖買過六分梳吉,不過唔知係咪大陸,但係個梳吉大左少少又入唔到,從未試過咁難攪 ...

用熱風槍譚一譚止回個白色喉,

某店老板教!快靚正!有虛位用A B 膠,日本城有!搽暈條喉同止回两边!等一晚乾左搞掂!我成年都無事

goreef 發表於 2013-7-1 13:16
某店老板教!快靚正!有虛位用A B 膠,日本城有!搽暈條喉同止回两边!等一晚乾左搞掂!我成年都無事

咁係乾左之後,再用PVC 膠水痴,定唔駛

calbee1128 發表於 2013-7-1 15:00
咁係乾左之後,再用PVC 膠水痴,定唔駛

唔駛再用pvc膠水痴,果種已經係膠水

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

即系灌膠將死個空間羅!!

二手嘅三德缸。。。

就係呢個一吋美國止回玩死左我

同樣係一吋喉但呢到起碼有1-2MM嘅虛位

1398killer 發表於 2013-7-1 19:46
即系灌膠將死個空間羅!!

個虛位起碼有1-2mm, 唔個得唔得

灰喉可以用火整軟,到夠軟快速賺大佢到,如果大得濟,用沙子,細左啲再燒多次,之後用膠布,同膠水!攪釘!