海水領域 SeaFishZone

查看: 4268|回復: 12
打印 上一主題 下一主題

金毛巾の落缸無期 [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

樓主

近期毛巾B大熱,  行過見佢都幾金,  忍唔住手........今次問你點落缸  

暫時停賽

沙發

同場加影.......虎視眈眈大地主一條

Big Towel.jpg (94.81 KB, 下載次數: 10)

Big Towel.jpg

暫時停賽

最佳新人 活躍會員 熱心會員

板凳
當你仍擔心毛巾B怎麼落缸時,我的小毛巾便偷偷自行落缸,還來不及馴餌呢,不過佢找對了地方,棲身蝶蝶園,迅速融入蝶群中,都是順其自然罷!

論壇元老

地板
上星期買左條大毛巾,無幾日就香左了!
TIga

peterleung 發表於 2013-7-21 18:22
當你仍擔心毛巾B怎麼落缸時,我的小毛巾便偷偷自行落缸,還來不及馴餌呢,不過佢找對了地方,棲身蝶蝶園,迅速融 ...

我個缸冇咁多美食比細魚,所以唔放心落缸

又驚比人一拳KO佢
暫時停賽

最佳新人 活躍會員 熱心會員

calvinfff 發表於 2013-7-21 18:32
我個缸冇咁多美食比細魚,所以唔放心落缸

又驚比人一拳KO佢

如果你的毛巾B肯食粒糧,沒有美食倒沒關係,生活環境對牠才是最重要的.

U
https://www.flickr.com/photos/133879868@N03/page1

https://www.facebook.com/marine.clownfish

最佳新人 論壇元老

我條3"白尾間開十天開晒口搶食, 放出主缸比幾條大佬打, 六間, 彩吊, 耳班狂打一輪還有點爤, 現在又冇事了, 魚身靚番搶食, 冇法啦適者生存, 始終都要出去搏搏.............  

everest 發表於 2013-7-21 18:30
上星期買左條大毛巾,無幾日就香左了!

大毛巾都係撞手神....要好好態 先大機會KEEP到
暫時停賽

peterleung 發表於 2013-7-21 18:57
如果你的毛巾B肯食粒糧,沒有美食倒沒關係,生活環境對牠才是最重要的.

係....細魚易教食粒粒,  希望可以早D落缸
暫時停賽

nickcw 發表於 2013-7-22 00:09
我條3"白尾間開十天開晒口搶食, 放出主缸比幾條大佬打, 六間, 彩吊, 耳班狂打一輪還有點爤, 現在又冇 ...

之前有條東非藍圈B,  比人一野就KO左,  所以而家慢慢黎 ~~
暫時停賽

我條毛巾b,第二日就車落缸,點知竟然冇魚so佢,連藍圈都唔搞佢。

我都有條金毛巾係RT缸,勁靚

不過師兄呢條係金毛巾定毛巾?

因為毛巾b都係黃色

有錯請原諒