海水領域 SeaFishZone

查看: 3269|回復: 4
打印 上一主題 下一主題

銅藥TESTER一問 [複製鏈接]

最佳新人 論壇元老

樓主
Q缸發現白點...落左SEACHEM銅藥,跟返指示份量落,兩日後再落同一份量
但買唔到SEACHEM TESTER,買左另一牌子SALIREFT,但乜都CHECK唔到
再試過用2ML水加一滴銅藥,都唔野睇.........
會唔會要買返SEACHEM TESTER先CHECK到

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

沙發
我200升水.而家落左140滴.魚重有白點,個幾星期.今晚繼續補十滴.
睇住D魚神態.我用API.TEST.都係好難睇.我有沙有石.
所以我都唔知要補幾多.所以要慢慢落.好麻煩.
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

最佳新人 論壇元老

板凳
THX兩位CHING先
我Q缸27L水,第一次落左11滴,48小時後再落11滴 (說明書40L > 16滴)
我都有等20分鐘

不過我睇的方法錯左明天再試試先

最佳新人 論壇元老

地板
嘉賞物流 發表於 2013-8-3 17:40
Red Sea is best tester. But the dealer no stocks .

跟佢份量隔日落係唔夠銅㗎!我通常跟佢份量日日落足五日就清晒D白點!