海水領域 SeaFishZone

查看: 7666|回復: 23
打印 上一主題 下一主題

惡魚問題 UPDATE...(歡迎探監) [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

樓主

條紫月用口打細魚,放完又西起都幾次
想問係咪可以剪左佢兩條刺會冇咁惡
衰非禮

☉︹☉

論壇元老

沒有所謂既(~大師/高手~)__養得掂就OK啦

沙發
吾關事。
困條魚係一個比較細既地方會容易收火d..

板凳
Crazy_And_Crazy 發表於 2013-9-9 01:33
吾關事。
困條魚係一個比較細既地方會容易收火d..

thx,希望唔使拎去交易二手區
☉︹☉

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

地板
西起左幾耐呀?西唔到佢收火就仲惡架!
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

ybkwok 發表於 2013-9-9 23:19
西起左幾耐呀?西唔到佢收火就仲惡架!

之前西起一星期,跟住再西起二星期,前後都有三星期
依家唔係好咁放!
☉︹☉

送佢走啦
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

我係wingk960 發表於 2013-9-9 23:49
送佢走啦

可能係遲早嘅事
去你屋企寄宿都好
☉︹☉

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

kwong426426 發表於 2013-9-9 23:59
可能係遲早嘅事
去你屋企寄宿都好

唔好心軟,我條紫月,前前後後西起左半年,
最耐果次兩個月!
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

ybkwok 發表於 2013-9-10 00:03
唔好心軟,我條紫月,前前後後西起左半年,
最耐果次兩個月!

kwok兄 原來你條紫月都遇過呢個情況
好!!!咁繼續等佢坐吓先
  thx
☉︹☉

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

kwong426426 發表於 2013-9-10 00:10
kwok兄 原來你條紫月都遇過呢個情況
好!!!咁繼續等佢坐吓先
  thx

我曾經放過條紫月,價錢都傾好,
最後唔捨得,取消交易!
條魚養到而家,目測約7寸了!
不知幾乖,仲成日俾條加洲寶石整古添!
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

我最後果次西起佢,西到佢好似沙插咁,
頭下尾上唔郁,咁樣先放出黎!
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

最佳新人 論壇元老

打就在所難免的, 希望係分到勝負後怏怏收手...................

ybkwok 發表於 2013-9-10 00:20
我曾經放過條紫月,價錢都傾好,
最後唔捨得,取消交易!
條魚養到而家,目測約7寸了!

明白晒
老實講我都唔捨得
☉︹☉

nickcw 發表於 2013-9-10 00:38
打就在所難免的, 希望係分到勝負後怏怏收手...................

唔使分勝負,佢一落缸就想做大佬,係魚都搞,有啲俾佢打到尾爛,
最慘就係我條金刀
☉︹☉

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

條魚咁好火,有排西啦,
如果想快D,要換個細D既隔魚箱!
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

ybkwok 發表於 2013-9-10 00:51
條魚咁好火,有排西啦,
如果想快D,要換個細D既隔魚箱!

喔.原來係咁,即換
係好好火,連原身大佬藍仙,見到佢都走唔切!
☉︹☉

kwong426426 發表於 2013-9-10 00:55
喔.原來係咁,即換
係好好火,連原身大佬藍仙,見到佢都走唔切!

整條D大治下佢.唔好得佢咁得戚
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

我係wingk960 發表於 2013-9-10 01:01
整條D大治下佢.唔好得佢咁得戚

下條又到大d嗰條,唔好啦掛
☉︹☉

論壇元老

越嚟越咸

論壇元老

我之前條法仙都好惡(大約7吋),後來加條9吋紫月,回歸平靜。
個人意見,流大啲,打會少啲
24RT~主要一皮革,千手,紐扣,acan

魚苗 發表於 2013-9-10 09:58
我之前條法仙都好惡(大約7吋),後來加條9吋紫月,回歸平靜。
個人意見,流大啲,打會少啲

多謝 Ching 提點
☉︹☉