海水領域 SeaFishZone

查看: 3983|回復: 15
打印 上一主題 下一主題

請教造浪問題 [複製鏈接]

樓主
我有一套30*16*16"背漓缸
背漓深5"
想請教買WP-10夠唔夠用
定係要買WP-25

唔該CHING

2015年6月11日開缸36吋滴漏︰11寸波紋吊,8寸藍面,6寸太后,6寸狐狸,6寸藍吊,5寸法仙,5寸澳藍,5寸北斗,5寸皇帝,5寸白月,5寸藍吊,3寸雪印小丑,2寸天皇仙,2寸火背仙,醫生魚x2

2013年12月14日開缸17吋側滴漏Q缸︰

沙發
WP-25夠, 10太細, 40太勁

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

板凳
一定wp25

論壇元老

痴痴呆呆

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 論壇元老

地板
冇得傾,一定係25

論壇元老

神一樣的對手

我24吋側滴, 內缸係18吋..用wp10先岩岩好, 30吋應該唔夠力吹到尾....
轉缸完成>
36x15x28 真滴漏 魚魚:金蝶x1 紅尾珠x1 網蝶x1 白眉x1 法仙x1 灰仙X1 幢仙x1 火箭x1
三點白x1 藍圈x1 小丑x2 藍紋x1 耳斑x1  藍仙x1 黑背心x2 紫月x1

R420 DB8i Pj7600 Sera 20L RW8

其實人地個型號已經話咗俾你知,WP-40 ,無40吋都唔好用呀!

newrt 發表於 2014-1-23 10:44
其實人地個型號已經話咗俾你知,WP-40 ,無40吋都唔好用呀!

係40吋都唔好用40

版主

馬記廁所友

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

我27x20x20深過你,25造浪都係開最細
你得嗰11"深,離水有冇1"?用WP-25應該勁過頭,你個缸玩造浪因住瀉出嚟

珊美,火炎仙,虎紋仙,虎皮仙,公子小丑,金錢麒麟,藍吊,黃三角吊,藍吊,金背狐,粉公,橙尾魔

用25,如果太大可以set低少少

論壇元老

我48都係wp4O,不過FOT
美法,一幢,皇帝×2,澳洲仙,太后,藍仙,火焰,檸批,石美,天王仙,馬

請問WP25..咩價位??
早前見到...650 ~
如果大陸板..會唔會平d ..效果一樣ma??
thx ching 解說

bearbear 發表於 2014-1-23 16:20
請問WP25..咩價位??
早前見到...650 ~
如果大陸板..會唔會平d ..效果一樣ma??

淘寶2百幾人仔...一樣無分別http://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.93.0VJB99&id=18173749514
出埋3腳添

最佳新人 論壇元老

25夠了...我而家個40開最細都好似打風咁....

kenjigood 發表於 2014-1-23 09:37
我24吋側滴, 內缸係18吋..用wp10先岩岩好, 30吋應該唔夠力吹到尾....

Ching我個缸18*18,用wp10好似冇料到,己校最大。你可否發個視頻來睇吓,唔該。

論壇元老

神一樣的對手

paul825 發表於 2014-1-24 22:35
Ching我個缸18*18,用wp10好似冇料到,己校最大。你可否發個視頻來睇吓,唔該。

我內缸行18x12, 你18x18可能有d唔同, 你放幾高? 我放中間, 浪唔算話好勁, 但我fot已夠用!
轉缸完成>
36x15x28 真滴漏 魚魚:金蝶x1 紅尾珠x1 網蝶x1 白眉x1 法仙x1 灰仙X1 幢仙x1 火箭x1
三點白x1 藍圈x1 小丑x2 藍紋x1 耳斑x1  藍仙x1 黑背心x2 紫月x1

R420 DB8i Pj7600 Sera 20L RW8

都係放中間,浪唔勁但接受。thanks。