海水領域 SeaFishZone

查看: 4139|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

橙波吊 [複製鏈接]

樓主
呢條魚饑鬼咁....乜都食 試過餵野食果時飛出魚缸
會養到幾大條?而家養左三個月由2吋變左3吋.... 20140410_193348.jpg

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

沙發
我以為係和尚添..
我養過和尚.食野超快.大得超快.痾得都係超快.
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

板凳
我對吊係性有獨鐘 但係點都養唔到雞心
15L ma環
2500L上水泵
BM5E外掛化氮
D魚除左條燈波庭外 大多數養左二年到

地板
雞心比較細膽,要俾個清靜既環境比去開口(如Q缸),4“左右較易!

阿古羅 發表於 2014-4-11 00:31
我對吊係性有獨鐘 但係點都養唔到雞心
15L ma環

吊要得閒就餵
手多又餵
我一見吊會失控
中吊毒比你深
失去了10年的快樂又回來了!
目標:粉吊 或雞心的蛋蛋

論壇元老

學師仔一名

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

我就好彩,一條雞心就養到
佢唔細膽,仲好惡,最鐘意打條台灣紫月。
打到佢都怕咗佢

雞心唔係開唔到口....之前呢個缸係RT 而家仲有幾件珊瑚
係養左個零月就中白點 幾日會死亡 試過二次都係咁 不過我一見到D得2 3吋雞心又會再買
不過雞心會養到幾大條 我養過籃點吊 一個月食晒我包黑金 3吋半年大到成6吋要送比人........

論壇元老

學師仔一名

藍吊大得好快
反而雞心好似冇大得咁快

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

大得好快遲D變肥波
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

我條籃吊由一豪子咁細條變左一隻細拖鞋siza
有時覺得佢似豬多過似魚 有法夜晚佢卡左係個造流到 我女友以為佢死左 唸住沖佢去次所 點知佢反生先知佢原來鐘意咁訓
不過佢周時有白點 但係過幾日又好反 真係比佢吹漲

論壇元老

學師仔一名

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2014-4-11 10:00
大得好快遲D變肥波

好似你咁

論壇元老

學師仔一名

阿古羅 發表於 2014-4-11 10:27
我條籃吊由一豪子咁細條變左一隻細拖鞋siza
有時覺得佢似豬多過似魚 有法夜晚佢卡左係個造流到 我女友以為 ...

不過你生物缸係多白點
我就係鐘意藍吊咋死個樣