海水領域 SeaFishZone

查看: 2564|回復: 5
打印 上一主題 下一主題

NAC 問題 [複製鏈接]

樓主
毛刷 和 針刷,兩者分別?
街店有黑色和灰色摩托,那個才是行貨?
謝謝

版主

馬記廁所友

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

沙發
毛刷打出泡較幼,但量少,會損耗
針刷則量多,毋需更換
魚街大堡X賣行貨,你睇到灰色SP泵?
珊美,火炎仙,虎紋仙,虎皮仙,公子小丑,金錢麒麟,藍吊,黃三角吊,藍吊,金背狐,粉公,橙尾魔

板凳
我上䋞見到
黑色A仔泵則面有NAC大名
和灰色B仔泵則面有BM全名.
玩厭倦了刷有冇得換或其它花神可以?
原裝環是代用?

版主

馬記廁所友

地板
gg2515gg 發表於 2014-5-13 18:30
我上䋞見到
黑色A仔泵則面有NAC大名
和灰色B仔泵則面有BM全名.

留意Bubble magus其下有好幾條線
如NAC 7, BM Curve 7, C7....
三隻唔同化氮嚟,用唔同水泵
珊美,火炎仙,虎紋仙,虎皮仙,公子小丑,金錢麒麟,藍吊,黃三角吊,藍吊,金背狐,粉公,橙尾魔

vsvs 發表於 2014-5-14 08:29
留意Bubble magus其下有好幾條線
如NAC 7, BM Curve 7, C7....
三隻唔同化氮嚟,用唔同水泵

三種7,價錢差吾多嗎?
魚缸用邊種好?

版主

馬記廁所友

gg2515gg 發表於 2014-5-14 12:59
三種7,價錢差吾多嗎?
魚缸用邊種好?

每種樽型各有千秋,價錢亦不一樣,主要因為水泵質素眼見curve7效能高些