海水領域 SeaFishZone

查看: 5202|回復: 9
打印 上一主題 下一主題

想安裝分體水冷 [複製鏈接]

樓主
400L水,想做分體式水冷,請問各位師兄要用幾多匹水冷和有冇介紹?

論壇元老

沙發
我用部二匹分體for間屋+魚缸,36"滴漏缸約360L水,魚缸溫度降二度約十分鐘。

板凳
咁!Ching 有冇介紹做分體水冷?

地板
分體式冷氣改成水冷,最細3/4匹,但通常用一匹多,400L水一匹一定足夠。
PS:如環境許可,獨立分體做水冷可靠D

pc39dkk 發表於 2014-6-28 16:00
我用部二匹分體for間屋+魚缸,36"滴漏缸約360L水,魚缸溫度降二度約十分鐘。

原來一部機頭可以分開用嫁。咁又真係諗得過。
請問窗口嗰種分體得唔得。。。

論壇元老

ulgycat 發表於 2014-6-28 22:30
原來一部機頭可以分開用嫁。咁又真係諗得過。
請問窗口嗰種分體得唔得。。。

我諗應該得掛, 不過真係要問番冷氣師傅先知.

請問有冇咩 C Fu 介紹呀?
金毛, 黃吊, 小丑X2, 黑丑X4, 火燄仙, 紅巴士, 金帆吊, 單眼藍吊, 狐狸, 絲絨魔x2, 美人, 藍燕, BB天皇仙, BB黃尾珠仙, 金蝴蝶, BB金蝴蝶, BB粉吊. 11間仙, 梳羅. 54'x40'x24', 沙底, 沙缸40'分3倉 Waveline AC-12000上水, H&H T101, 1匹海利.2個MP40w造流, 生物石, AI Hydra x 3, AI Director, Seneye Reef

有冇地方?行chiller水,  定雪种喉加白鋼炮

400升唔多一匹夠曬!

一匹夠曬!可以裝冷暖!唔用heater冬天电費平好多