海水領域 SeaFishZone

查看: 6686|回復: 14
打印 上一主題 下一主題

請教 : 金毛巾開口糧 [複製鏈接]

論壇元老

樓主
如題,所羅門2.5"金毛巾,上星期六落Q缸,近幾日開始無咁驚,肯週圍游,好似揾野食咁。
但係屋有既糧都試過哂,依然無反應。
(片糧,細粒糧,紫菜,碎蝦干,豐年蝦干,雪藏豐年蝦/毛蝦,海棉糧)

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老

沙發
蜆一隻攪掂

板凳
蒜味片糧
聖帝.白尾藍紋.藍吊.銀鯧.藍紋.紫吊.彩龍.白肚龍.
藍面.魔鬼炮彈.藍眼寶石.大眼雞.人字碟.
紅海紫月B.夏威夷寶石x3.小丑x3.

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

地板
pca 發表於 2014-6-29 16:42
蜆一隻攪掂

邊D?急凍?
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老

ybkwok 發表於 2014-6-29 16:59
邊D?急凍?

新鮮……雪死後解凍開壳成隻車落缸

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

咁,超市急凍果D得唔得?
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

超市急凍果D得唔得?  x2 ??

超市急凍果D得唔得?  x2 ??

最佳新人 活躍會員

其實會唔會分開條鬼王好d,我覺得毛巾幾斯文,鬼王咁活躍有無機會嚇親佢?

C兄 呢條係普通毛巾 最好買紅海金毛巾, 身長D, 色深同艷D, 好處是開口易好多
請看不同之處
phoca_thumb_l_pygoplites_diacanthus2.jpg     1457283iap2th323lcf3y3.jpg
我唔識養魚,油奇係碟魚,宜家第一條,希望生生性性唔好瓜最新報告,食住瘦,可能個頭近矣

論壇元老

至愛仙魚 發表於 2014-6-29 23:23
C兄 呢條係普通毛巾 最好買紅海金毛巾, 身長D, 色深同艷D, 好處是開口易好多
請看不同之處
   ...

我又無分邊道原產地喎。
買果時望落去成條橙金色,個樣又得意咪買囉。

pc39dkk 發表於 2014-6-30 11:13
我又無分邊道原產地喎。
買果時望落去成條橙金色,個樣又得意咪買囉。

金毛巾靚色同易開口好多,C兄去首頁的海洋資料庫及下, 內有分毛巾同金毛巾的介紹和不同相片,D色一比真係蚊同牛比架
我唔識養魚,油奇係碟魚,宜家第一條,希望生生性性唔好瓜最新報告,食住瘦,可能個頭近矣

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 論壇元老 開網功神

師兄,你條魚個咀是否腫左?

論壇元老

G-force 發表於 2014-6-30 14:17
師兄,你條魚個咀是否腫左?

應該唔係,可能手機影得差。
真魚個藍色圓圈中間都無一點白色。
師兄你好眼利

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 論壇元老 開網功神

pc39dkk 發表於 2014-6-30 14:22
應該唔係,可能手機影得差。
真魚個藍色圓圈中間都無一點白色。
師兄你好眼利

[backcolor=rgba(255, 255, 255, 0)]咁都好d,一腫都幾煩。師兄加油!