海水領域 SeaFishZone

查看: 4600|回復: 9
打印 上一主題 下一主題

求請教茉莉花點先可以開得好 [複製鏈接]

樓主
三件茉莉花都開得唔好,但千手就開得好閃

沙發
三件茉莉花所擺的位置夠唔夠光,寶石花類的珊瑚一定要照白燈D觸手才伸出來

板凳
想問下茉莉花同寶石花有咩分別

最佳新人 論壇元老

地板
butterfly 發表於 2014-10-19 02:57
三件茉莉花所擺的位置夠唔夠光,寶石花類的珊瑚一定要照白燈D觸手才伸出來

我件寶石花BB全藍光養到大左1,2倍骨啦WO.... 可來一定....

最佳新人 論壇元老

Jamjam226 發表於 2014-10-19 04:06
想問下茉莉花同寶石花有咩分別

觸手花個數目唔同, 茉莉花無咁密.

好其想問下點先可以令佢d手伸長d?
要大流?還是弱光?

版主

馬記廁所友

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

Jamjam226 發表於 2014-10-19 14:51
好其想問下點先可以令佢d手伸長d?
要大流?還是弱光?

慢至中流,不能直吹
淨藍燈都可以伸好長
珊美,火炎仙,虎紋仙,虎皮仙,公子小丑,金錢麒麟,藍吊,黃三角吊,藍吊,金背狐,粉公,橙尾魔

vsvs 發表於 2014-10-23 09:10
慢至中流,不能直吹
淨藍燈都可以伸好長

我有件,唔知點解得4條伸長其他都無伸,超奇怪
细花係咪要更细流?

版主

馬記廁所友

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

Jamjam226 發表於 2014-10-23 11:21
我有件,唔知點解得4條伸長其他都無伸,超奇怪
细花係咪要更细流?

如附近有其他珊瑚,部分手會縮
珊美,火炎仙,虎紋仙,虎皮仙,公子小丑,金錢麒麟,藍吊,黃三角吊,藍吊,金背狐,粉公,橙尾魔

vsvs 發表於 2014-10-23 13:56
如附近有其他珊瑚,部分手會縮

都無其他,覺得流大左少少,换左位少流但手都係無伸出