海水領域 SeaFishZone

查看: 5047|回復: 18
打印 上一主題 下一主題

咩蟲黎嫁? [複製鏈接]

樓主

http://youtu.be/5VchHzge2OU

依係咩黎?有無害?如有點處理?thanks~

沙發
好核突
RT: 24吋(W) 14吋(D) 12吋(H)

板凳
係。。。有好多腳。。。好似甲咁

地板
加返隻 boxing shrimp 咩都會無啦

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

扁跳蝦
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

咁大隻扁跳蝦?有冇害?點清?
RT: 24吋(W) 14吋(D) 12吋(H)

論壇元老

永遠係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

好恐怖,成條百足咁嘅!

eddi 發表於 2014-12-4 09:46
加返隻 boxing shrimp 咩都會無啦

係呀, 包括魚同其他蝦嘛

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2014-12-4 10:17
扁跳蝦

藍圈食唔食? 如唔食要入麒麟, 但會唔會同四驅車開片?

扁跳蝦==唔要俾我....好野黎~

windhang18 發表於 2014-12-4 14:05
扁跳蝦==唔要俾我....好野黎~

點俾你, 我都係三攻半夜訓唔著裝下先發現

timothy898989 發表於 2014-12-4 14:21
點俾你, 我都係三攻半夜訓唔著裝下先發現

haha~講下笑...好難捉!
下次師兄又三更半夜訓唔著,起身想捉蟲,咪捉俾我囉!
之前我缸都有好多,但翻之後無哂了

windhang18 發表於 2014-12-4 14:54
haha~講下笑...好難捉!
下次師兄又三更半夜訓唔著,起身想捉蟲,咪捉俾我囉!
之前我缸都有好多,但翻之後無 ...

認真左...因為搵相關資料時發現台灣有魚友去人地缸到放低隻海馬作餵食再拎番走

我以為你就係依種

宜家等皇帝白點好番後睇下佢食唔食, 唔食就入麒麟做野

timothy898989 發表於 2014-12-4 14:58
認真左...因為搵相關資料時發現台灣有魚友去人地缸到放低隻海馬作餵食再拎番走

我以為你就係依種{:7_2 ...

麒麟個咀咁細..未必會食到!
因為我見過都有返d size!
佢地夜晚先浦頭...龍又好似唔係好幫到你!夜晚訓左....

windhang18 發表於 2014-12-4 15:12
麒麟個咀咁細..未必會食到!
因為我見過都有返d size!
佢地夜晚先浦頭...龍又好似唔係好幫到你!夜晚訓左 ...

龍唔入...因為唔熟悉同埋好似大得好快

既然係無害既就可以慢慢黎

最緊要唔係蜈蚣個D就得喇

timothy898989 發表於 2014-12-4 15:20
龍唔入...因為唔熟悉同埋好似大得好快

既然係無害既就可以慢慢黎

生物多樣化,唔駛處死佢地la!
佢地挖鬆d 沙,又食藻...都幾好

最重要,你訓唔著,有d 野望下~

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

青魔
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

魔好樣衰。。。恕我直言

最後入左條麒麟同六線。。。希望有改善啦~