海水領域 SeaFishZone

查看: 5692|回復: 16
打印 上一主題 下一主題

直流上水泵介紹 [複製鏈接]

樓主
有冇好介紹

論壇元老

~㊣得叔㊣~

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老

沙發
Power Jet

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

板凳
你幾大個缸??
如果要好,不外乎:BK, AQUEBEE, 三义,
不過個价都幾浪下!

地板

樓主會唔會係講緊"直流電" (DC) 上水泵

如果係普通交流電(AC)上水泵,pj , newjet, ab, eheim 大把選擇了!!

arfaifai 發表於 2014-12-28 18:52
樓主會唔會係講緊"直流電" (DC) 上水泵

https://www.flickr.com/photos/97 ... 0514/in/photostream
Aquabee有DC8000

係DC 上水泵

最佳新人 論壇元老

DC 泵最平 AQUABEE DC8000, 平過呢個價果D絕大部份係貼牌大陸野.
大陸野唔好用, 勁易死. 死左反缸就得不常失. 可惜好多人唔信邪, 大部份一年內死泵.

借貼一問,  請問 Aquabee 的泵靜嗎!?  考慮緊隻 up3000..  但搵埋youtrue 都無乜資料..  所以想問下各位有用過既師兄比D意見.. 之前買左隻意大利的. 鯨魚仔 4.0 .. .勁得滯.. D共鳴聲我接受唔到.. 攪到放左入櫃.無用.

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

Aquebee 信得過。
我用11000...冇乜聲!

1398killer 發表於 2014-12-29 11:07
Aquebee 信得過。
我用11000...冇乜聲!

師兄.  11000. 好似係 DC泵黎.  同埋呢隻野好勁下..  師兄個缸幾大個.   同埋價錢好飤好拿利下.....

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

11000行Ac...
我個缸50"×29"×24"
六千幾銀,
好夠力水!
寸半咀!

請問Aquabee 8000邊到有得賣呀?

1398killer 發表於 2014-12-29 15:12
11000行Ac...
我個缸50"×29"×24"
六千幾銀,

超版,,   你個缸大我唔係好多... 但行隻咁勁既泵( 我講既係流量. 唔係價錢.)...   

咁出水果度分幾多個口.. D水咪滂滂聲咁噴!?!?!

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

出水6分,三個

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

Aquebee 可選擇 出水既力度,
由 20-130w...悉隨專便。
有時貴買平用,
總好過心卦卦!

1398killer 發表於 2014-12-29 15:52
Aquebee 可選擇 出水既力度,
由 20-130w...悉隨專便。
有時貴買平用,

明白哂,  唔該哂超版.  
想問下.. 知唔知.  up3000 大約幾錢!? 同埋邊間有得賣?!

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

Aquebee3000. …………好多魚店都有,幾舊水!