海水領域 SeaFishZone

查看: 3788|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

魚糧問題 [複製鏈接]

樓主
請問各位大師兄。想買吊科魚糧。
有乜好介紹。養緊火焰吊b。係咪有紫菜成份既魚糧賣架。
暫時喂緊豐年蝦。唔該各位大師兄賜教

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

沙發
好多都有澡糧成份。如太陽菊同f2 <綠蓋個隻。重有片糧。
好多都有
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

板凳
我係wingk960 發表於 2015-8-28 13:31
好多都有澡糧成份。如太陽菊同f2

係。唔該版大

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

地板
哦.........原來你問,,係(紫菜成份)
咁我唔知...真係唔好意思....
我只係有買開紫菜俾佢地食...
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

我係wingk960 發表於 2015-8-28 19:14
哦.........原來你問,,係(紫菜成份)
咁我唔知...真係唔好意思....
我只係有買開紫菜俾佢地食... ...

咁點解唔直接餵紫菜呢?

19leunglun 發表於 2015-8-28 21:59
咁點解唔直接餵紫菜呢?

好。聽日去買。唔該師兄

版主

初級新手水水熊

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

超新手 發表於 2015-8-28 22:12
好。聽日去買。唔該師兄

煲湯紫菜啊
返工冬眠放工失蹤善良熊

Teddy 發表於 2015-8-30 14:02
煲湯紫菜啊

記得加多兩條魚落去煲呀。夠晒甜

Teddy 發表於 2015-8-30 14:02
煲湯紫菜啊

我都見到日旺常常用

版主

初級新手水水熊

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

超新手 發表於 2015-8-30 15:00
記得加多兩條魚落去煲呀。夠晒甜

有時釣魚釣得多,係用幾斤ge魚去煲湯
所以呢
返工冬眠放工失蹤善良熊

Teddy 發表於 2015-8-30 17:00
有時釣魚釣得多,係用幾斤ge魚去煲湯
所以呢

所以乜呀。係咪預埋我飲呀