海水領域 SeaFishZone

查看: 4045|回復: 7
打印 上一主題 下一主題

RLSS D88I 化氮樽底扯泡問題! [複製鏈接]

樓主

開缸第1日,轉左支化氮之後有問題要問!

個化氮樽底扯返D細泡出黎,搞到成個缸都有微泡!

我想問係咪 新缸卅新水卅新化氮卅一般都會遇到既問題?

因為自己開缸心急,我想安心D先上黎問下大家既意見或者解決方法!

如果係要需要磨合期,咁都冇計啦

https://www.youtube.com/watch?v=i9dlXIDCO80

詳見影片,謝謝

P.S 開缸既師傅話整唔見左粒''星形'調水量既物體,呢粒野又關唔關事? 已叫佢去廠比返粒野我-

補充內容 (2015-9-20 17:52):
Db8i

沙發
應該關事啦 用白棉包出水口,頂住先
甘都可以整吾見

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

板凳
你呢支係 db8i ?
☉︹☉

地板
kwong426426 發表於 2015-9-19 21:47
你呢支係 db8i ?

個樣吾係 db8i, 樓主寫d88i......
不過rlss好似無d88i.....

呢支都唔系DB8i . 師兄個支蛋分系咪冒牌貨.價錢幾多錢

各位,我打錯字,係db8i ,個杯個海馬係後面,絕對行貨 有單..

論壇元老

你第3點都提到新水等下喇,比3至7日就越來越小泡,真係頂唔順就買塊生化棉放在頭倉過水玻璃入面攪掂,送你兩個字忍等……幾日後自然會無

evolution 發表於 2015-9-20 19:03
你第3點都提到新水等下喇,比3至7日就越來越小泡,真係頂唔順就買塊生化棉放在頭倉過水玻璃入面攪掂,送你兩 ...

明白 已經隔左棉