海水領域 SeaFishZone

查看: 3388|回復: 5
打印 上一主題 下一主題

旺角邊度買小丑bb 好 [複製鏈接]

樓主
旺角邊度買小丑bb 好
唔該

沙發
如果經驗唔夠最好去荃灣買,會減少好多痛苦經歷

板凳
上網買果D都唔錯
9/3/14 人工公子*2 ;8/8/14 -18/9/16食苔巴; 24/11/14 -9/8/16白尾b;18/7/14 人工背心; 5/2/15 野生公子*2; 20/6/15 藍吊仔;1/8/15 青魔b; 25/10/15 火鳥*2, 火公仔

地板
Ching,請問荃灣的在哪邊

問題唔係在於邊度買,而係在於邊度呢0既貨源。
小丑係平價魚,好多時只會用毒暈啲魚,然後大量撈捕0既方法呢捉(據聞好似係菲律賓),所以魚舖0既平小丑死亡率都好高,就係因為餘毒未清。呢個係原產地0既問題,唔關魚舖事。
ching如果覺得一般魚舖0既小丑難養,建議你搵人工繁殖0既小丑,會易養好多。而且養人工繁殖魚,仲更加環保啦。
至於去邊度買,不防睇睇呢度個「商店生物通告」http://www.seafishzone.com/forum.php?mod=forumdisplay&fid=48,呢啲舖頭通常都會講明佢地0既來源地同係咪人工嘢。

多口講多句,如果係啱啱跳海,無咩經驗,就唔好貪得意搵啲BB嚟靠飛,BB會難養過成魚好多,