海水領域 SeaFishZone

查看: 8503|回復: 24
打印 上一主題 下一主題

水冷機推介 [複製鏈接]

樓主
最近天氣熱,小弟家裡的水升到33度,有數條飼養了過一年的珠儒仙跟火背耐不住酷熱死亡,想問各師兄有沒有一些較經濟又慳電的水冷機可以給我呢!謝謝。小弟連滴漏約400升水。

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

沙發
400升水買部TR-20
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

板凳
想問下邊度有TR-20賣?

地板
JBJ arctica DBE200 or DBM250

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

好一個爸爸 發表於 2012-8-7 07:25
JBJ arctica DBE200 or DBM250

*2!!!

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

嘩。駛唔駛咁狠呀。。
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

論壇元老

Teco TR-20 FS有, $4***

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

平平地hs66a

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

400L 水:
用海利HS-66, 有難度~

HS-66A260L

1/4HPR134a

220~240V1000~2500L/H

50Hz(60Hz)19.3Kg

1.8A460×295×470mm

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

Teco TR-20:

功率:650W(1/3HP)
适合水量800L以下
规格:430*270*400mm

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

韓國ARCTICA :

型号:DBE-200
功率:200W(1/4P)
冷却能力:800L~980水体(在空气温度为30℃环境下的冷却能力)
使用环保制冷剂:R134a
尺寸:250mm*420mm*530mm

型号:DBM-250
功率:250W(1/3P)
冷却能力:1000L~1280L水体(在空气温度为30℃环境下的冷却能力)
使用环保制冷剂:R134a
尺寸:350mm*400mm*450mm

管理員

我係新手

DBM-250
八差幾野

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2012-8-7 18:40
DBM-250
八差幾野

一分錢, 一分貨呀, 河大~
你知架~

管理員

我係新手

1398killer 發表於 2012-8-7 23:14
一分錢, 一分貨呀, 河大~
你知架~

我知

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2012-8-7 23:17
我知

論壇元老

1398killer 發表於 2012-8-7 16:57
Teco TR-20:

功率:650W(1/3HP)

我個缸7XX L喎 , 得唔得呢?

幾錢?  DBE-200 又咩價單?
2-11-11 藍吊,15-11珠仙,13-12小丑,20-12 ,藍面,27-12 粉吊,24-2-12 紅海騎士/青魔X3 ,30-4 法仙 ,4-5 紫藍吊, 1-6 埃及紫吊, 30-8 西澳仙B, 9-9 六線龍/蕃茄X2, 11-9 幢仙, 14-11 ,澳洲藍面/皇帝/毛巾, 18-2-13 東非紫月/紅海紫月/白尾/美國藍仙, 20-2 大法仙/大藍面
150X50X85 滴漏缸
Pump: NJ8000
Skimmer: BP-200AC

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

sheep14 發表於 2012-8-8 08:53
我個缸7XX L喎 , 得唔得呢?

幾錢?  DBE-200 又咩價單?

7** L,行分體會好d!!

最佳新人 活躍會員 論壇元老

請問200L應該用咩型號?心目中考慮緊tr15, 不過我個fd講arctica會好d, 如果係用arctica應該用咩型號?

管理員

我係新手

number 發表於 2012-8-8 10:03
請問200L應該用咩型號?心目中考慮緊tr15, 不過我個fd講arctica會好d, 如果係用arctica應該用咩型號?

TR-20或DBM-200水冷買大D好