rsfish 發表於 2015-3-16 11:40:04

:victory:

小魚迷..粉葛 發表於 2015-3-16 12:30:25

郭老闆 金面大概幾錢左右?

丁不三 發表於 2015-3-16 12:42:21

老細, 是否可PM你報價,係就正:loveliness:

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2015-3-16 12:47:46

訂魚返到黎死左點算?

faiwong 發表於 2015-3-16 12:54:12

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2015-3-16 12:47 static/image/common/back.gif
訂魚返到黎死左點算?

老闆話︰魚界定魚行規......(以前魚友一定清楚!!)

生死/無態....金主自負.

(2個月返唔到,全退定金)

定魚生意=我賺硬無蝕.
{:6_162:}

ybkwok 發表於 2015-3-16 12:54:47

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2015-3-16 12:47 static/image/common/back.gif
訂魚返到黎死左點算?

佢已經話左,返到來死左或冇態,全部金主負責!
所以請各位訂魚既魚友,自行評估風險!
日後一切爭㘭,亦與海水領域無關!

Wilsonlsl 發表於 2015-3-16 13:17:33

果然是一門必賺生意

evolution 發表於 2015-3-16 13:28:25

南海洋 發表於 2015-3-16 05:51
那條大約9" ..養一年,老友價$180....仲好好態.

多多龍寵物店(龍猫專賣店),  那 6尺X30" X 28" 沙 ...

老闆有時間影張相黎欣賞下,放唔放架佢?

calvinfff 發表於 2015-3-16 13:59:58

老闆只係提供訂魚服務

可以考慮下訂大皇帝,  藍面,  11間 , 賓刀……價值唔太低嘅魚

freeman20134 發表於 2015-3-16 14:23:16

小魚迷..粉葛 發表於 2015-3-16 12:30 static/image/common/back.gif
郭老闆 金面大概幾錢左右?

x2
金面仙我都有興趣

1qaz1qaz1qaz 發表於 2015-3-16 16:57:58

{:6_147:}

Mikekan 發表於 2015-3-16 20:16:37

呢個課題幾得意,我相信會有魚友訂的,老闆風險又大大減低(因為我相信貨到係唔會拆袋直接過比客人),賺硬你的。如果每次客人訂魚都滿足到客人所需,應該代魚友訂魚係一個新鮮的經營方式。萬事起頭難,看口卑了{:6_178:}

MATTFX 發表於 2015-3-16 20:59:27

聽日幾點番魚啊老闆?

Wilsonlsl 發表於 2015-3-16 21:27:24

用客人D錢去訂貨,貨價你自己先知,又唔包生、死、病、態重要加你貨價加你手績費,只要有人訂一定臁錢因為根本冇風險,比我就去魚舖揀啱比錢好過買張有風險的紙

may414 發表於 2015-3-16 23:00:21

除非心目中嘅魚真係超難搵,否則都唔會用呢個服務。

南海洋 發表於 2015-3-16 23:59:24

一開始以經講明,...有D魚我唔再返.

e.g.:紫背仙, 瑞士狐, 混種火焰仙,黑旗/白旗鯊....
因來價貴,風險高,利錢少.

俾錢訂魚,以前包哥,強哥...都係咁做,唔係新野.
好似黑旗鯊,以前一定俾晒全數$2200. 死魚見屍.

你地一定未試過先錢後貨,所以好似剛玩魚新手一樣,大驚小怪.

{:6_138:}

明天有條XL 藍面,,,但我無要. 因來價都$6~700. 如果得7" ...蝕硬. 就算有10" 無人要之後一樣蝕賣.

生意有風險是正常,長期賺錢好少就唔係生意.人工都未搵到.

南海洋 發表於 2015-3-17 00:13:24

[用客人D錢去訂貨,貨價你自己先知,..]

我會計晒全部費用. 如貴可以唔訂. 好公平.

南海洋 發表於 2015-3-17 00:47:37

好多魚友PM 我關于訂魚,...魚種....價錢....可否銀行過數???

我要少少時間諗清楚可行性及完善訂魚服務.

有D 魚可能無得訂, ....市價金面仙$240,金刀$330...因來價太平,店都唔憂賣.

金面仙= $40魚價+$60運費.+ $50賺+$50 手續費 訂魚總共$200 ; 我賺少了$40
金刀= $36 + $64 +50 +50 =$200 我賺少了$130

訂魚仲平...咁唔WORK.:Q

KKY 發表於 2015-3-17 01:00:07

咁樣訂魚一定唔WORK WOR老闆, 錢你要賺好合理,但選擇少就好少人訂啊, 在客心目中訂魚=有質數同難返既魚

Kwong 發表於 2015-3-17 01:56:54

假如呢水有三個客都係訂金面仙,點知返到嚟一條有態一條冇態一條瓜左,咁又點分呢!
邊個做金主{:4_88:}
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8
查看完整版本: 菲律賓魚(ORDER魚計劃....)