chihim 發表於 2015-3-23 10:42:29

bowenwong 發表於 2015-3-23 10:23 static/image/common/back.gif
香港真係好多刁民!你情我願做生意,又話搵老襯,又話搵笨!仲要係來自非洲個班人講。鬼叫你傷害到人家利益 ...

你個傻仔,哈哈

chihim 發表於 2015-3-23 10:56:27

南海洋 發表於 2015-3-23 09:59 static/image/common/back.gif
訂魚唔係新野.....我講到口臭了.

以前訂鯊魚,死了唔只剎訂金,是先收總數. 生死魚店都有賺無蝕.

人地去挖泥,你唔去挖泥?

乜你甘屎ga,打開門做生意,有問題 要拉埋其他鋪出來頂?

者系如果或者可能萬一到時出事 人地x 鳩你,你又拉人地d 鋪出來,叫人x 埋一份啦?

定系 果幾家 x 鋪同你好熟?

我識幾家 訂d 幾萬上10 既魚 都一蚊訂唔收,你唔去學?

開鋪賺錢一定ga啦,你要講埋出口 目的系乜吖

要話比人知你好公道吖?  生意你情我愿 無人管你,不過你既言論 發得出論壇就 比得人講

唔好拉埋一齊,扮無辜羅。

者系玩魚玩珊瑚,有錢人大把, 4 5 6位數 魚 ,珊瑚 唔系得三幾人會買羅, 膚淺到 講錢?   唔知以為你有錢派添,不過又唔系啵,原來只系不停包裝自己 要賺人錢。

skimmer 發表於 2015-3-23 12:06:17

咦第8版{:6_141:}

傻傻地單眼仔 發表於 2015-3-23 12:18:22

郭老闆真識做生意訂魚又要收錢先死魚比條屍,其實你咪睇魚友訂乜魚先攞貨返黎死既入哂訂魚條數……叻呀!

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2015-3-23 12:38:03

bowenwong 發表於 2015-3-23 10:23 static/image/common/back.gif
香港真係好多刁民!你情我願做生意,又話搵老襯,又話搵笨!仲要係來自非洲個班人講。鬼叫你傷害到人家利益 ...

幾時封艇你話知,點解搬個post去乜都講,你又明唔明?
成個post又訂魚變左吹水搬去乜都講錯左邊到?

leemanho 發表於 2015-3-23 13:55:06

其實大把魚友想養一 d 永遠都唔會有舖入既魚,但係又苦無路數。魚舖幫你訂,但要你自己承擔風險,好正常。魚舖根本從來冇諗過入 d 咁既魚,唔通要魚舖承擔風險?呢種訂魚服務就係好野,亦都真係會有魚友有興趣,亦都真係可以賺到好多錢。正如我係藝術收藏家想要梵高真跡,你有本事幫我搵到我咪俾錢你賺。

但係你個訂魚服務係要訂魚單上既魚,而 d 魚又係平時舖都有賣既魚,咁又真係難免會有人認為你係搵人笨。

如果老闆有江湖地位 (可以搵到梵高真跡),訂魚真係有得做。但係真係要做好法律上既野,合約要清楚。一萬蚊以下既魚都唔使諗啦。

南海洋 發表於 2015-3-23 15:39:13

李萬豪.....中4 坐我旁邊,之後同明星[安安]結婚又叫這個名????

傻傻地單眼仔 發表於 2015-3-23 15:50:07

講返郭老闆中4年代開始呀?咁咪要時光倒流又排講唔完{:6_167:}

nickdo 發表於 2015-3-23 16:06:35

wa, 乜咁激, 以我所知DOA魚場下次ORDER會補返比你.

咁樣, 你殺訂, 係揾魚友笨? 定係你比魚場揾左笨啊??? ;P;P

咁有大志, 不如真正團購直出魚場USD價+運費, 自己賺手續費算啦...

老老實實, 魚場價單... 上網都揾到啦, 又唔係咩祕密... 我幾年前寫埋個 APP 係份野D魚種學名度 GEN 埋圖對照TIM啦.

chihim 發表於 2015-3-23 16:54:21

nickdo 發表於 2015-3-23 16:06 static/image/common/back.gif
wa, 乜咁激, 以我所知DOA魚場下次ORDER會補返比你.

咁樣, 你殺訂, 係揾魚友笨? 定係你比魚場&#255 ...

人地覺得系區先知吖嘛。。

實力e家野 我地識條鐵咩,人地家陣 有一萬幾千人排緊隊 訂魚ga。

Wilsonlsl 發表於 2015-3-23 17:08:32

南海洋 發表於 2015-3-23 09:59 static/image/common/back.gif
訂魚唔係新野.....我講到口臭了.

以前訂鯊魚,死了唔只剎訂金,是先收總數. 生死魚店都有賺無蝕.

人地 D 老魚店明買明賣,自已揀,哀咗冇得賴,但你唔糸喎,冇得睇冇得揀,死咗都要付全費

傻傻地單眼仔 發表於 2015-3-23 18:14:13

無敵LED後又一笠水傑作:lol

p1gp1g 發表於 2015-3-23 21:23:11

其實講咁耐,有乜魚訂:funk:
呢條又話無,果條又話唔做

629PATRICK 發表於 2015-3-23 21:45:25

p1gp1g 發表於 2015-3-23 21:23 static/image/common/back.gif
其實講咁耐,有乜魚訂
呢條又話無,果條又話唔做

唔講仲以為得佢返到賓魚添!俾行家知道仲唔笑到面黃咩!;P

風神173 發表於 2015-3-23 23:15:05

本人其實覺得南海洋老闆多諗頭係好事,起碼好過唔諗野.
但其實以魚友角度你好悶囉,我幾年前已經去過貴鋪睇魚.但.......問心你鋪內既魚黎黎去去都係賓魚,好普通又唔特別.最大問題係你個鋪好狗肉.自己都唔管理好個鋪.想點呀..........做生意有諗頭係好事,但都要踏踏實實去做先得架{:6_159:}

winmxc 發表於 2015-3-23 23:36:48

iggood 發表於 2015-3-24 00:43:19

風神173 發表於 2015-3-23 23:15 static/image/common/back.gif
本人其實覺得南海洋老闆多諗頭係好事,起碼好過唔諗野.
但其實以魚友角度你好悶囉,我幾年前已經去過貴鋪睇魚 ...

老闆之前講過話唔係靠賣魚做主力架;P又話開業10年乜乜乜;P檔野大茶飯黎依家肯俾你地訂賓魚已經係皇恩浩蕩{:6_196:}你地咁多要求做乜{:6_196:}

chihim 發表於 2015-3-24 02:21:28

iggood 發表於 2015-3-24 00:43 static/image/common/back.gif
老闆之前講過話唔係靠賣魚做主力架又話開業10年乜乜乜檔野大茶飯黎依家肯俾你地訂賓魚已經係皇恩浩蕩 ...

原來還有人記得, 還有好幾次抽人鋪頭水 都已經無挖翻出來講啦,還好像自己大仁大義啵。

頁: 1 2 3 4 5 6 7 [8]
查看完整版本: 菲律賓魚(ORDER魚計劃....)