南海洋 發表於 2015-3-22 10:02:51

新新仔 發表於 2015-3-21 22:19 static/image/common/back.gif
黑鯕沙2尺都返到,冇理由18寸返吾到。

你D 理論有D 問題....

牛條野3尺...相對你都有1.5尺啦.....;P

鯊魚2尺是鯊魚之小童, 18" 波吊是吊類老人精.
10歲小童週街走, 110歲人精我未見過~~~

消防仔 發表於 2015-3-22 10:32:54

魚死收屍,賺的是你,損失的係客人,無本生利,好過去搶

pca 發表於 2015-3-22 10:47:34

吾鐘意未吾好訂羅,錢系大家你吾想比佢賺未吾幫襯。

新新仔 發表於 2015-3-22 12:22:33

老闆,你話冇咪得囉,吾洗攞比如,橙波吊菲律賓有几大条可以返。

新新仔 發表於 2015-3-22 12:25:54

我想找大橙波,找你訂魚,冇問题嗎?你今日会出訊息,睇你魚單,希望有驚喜。

屯門魚友 發表於 2015-3-22 17:17:16

菲律賓魚場幾可有橙波多數BB魚
馬代,巴東或者可以返D大絛D
舊時北極星阿包艇魚年代返是15吋樓下
有可能我孤陋寡聞;P;P

chihim 發表於 2015-3-22 18:20:43

又路過下先

Wilsonlsl 發表於 2015-3-22 20:38:59

唔好太過負面平論免得比人話你針對佢,我已經比佢講咗

南海洋 發表於 2015-3-22 22:10:00

新新仔 發表於 2015-3-22 12:25 static/image/common/back.gif
我想找大橙波,找你訂魚,冇問题嗎?你今日会出訊息,睇你魚單,希望有驚喜。

18"大橙波吊....唔會在LIST 裡, 可能菲律賓有但因不是正常要求, 特殊要求衹需PM 落ORDER.

如真找到先通知銀行過數.(可能找一年都找不到.)

pca 發表於 2015-3-22 22:36:40

屯門魚友 發表於 2015-3-22 17:17 static/image/common/back.gif
菲律賓魚場幾可有橙波多數BB魚
馬代,巴東或者可以返D大絛D
舊時北極星阿包艇魚年代返是15吋樓下

同意……以前北極星成尺長賣三舊幾

南海洋 發表於 2015-3-23 04:35:08

被移動了.

OK...我希望有興趣訂魚魚友私下PM 我.

我會在另網交流.

{:6_159:}

傻傻地單眼仔 發表於 2015-3-23 07:53:13

郭老闆在另網交流搵老襯呀;P

南海洋 發表於 2015-3-23 08:55:49

我唔想回...但你身為此網一工作人員.  

我唔回就唔好啦.

[訂魚是有錢賺,但是否可以賺好多嗎.(如好好賺大家仲唔爭做訂魚服務.)

一個月估計做到幾單訂魚服務,條魚無死先賺1~2百. 死了白做. 一個月幾單此生意.

加晒賺唔到1 千. 如果咁都叫[搵老襯]...我做12尺缸紅山保養賺多好多啦.我洗用時間心機

先呃幾百蚊.[又啤一聲...]

洗特別同魚友找什麼2"聖帝,18"橙波.....

[老襯不是搵別人,祗是搵自己老襯]

仲有:如我無把扼返到ORDER魚,會叫佢唔好入數.免晒我時間回水.

如收了幾萬蚊走佬,我D 10個8個大缸保養, 剛續了新租約的魚店...可以走佬嗎.

雖然你肥大,但個腦應該正常.唔好用8月15 去諗野啦.

{:6_139:}

ybkwok 發表於 2015-3-23 09:28:37

唔好講到咁大仁大義,做生意,大有大做,細有細做,
你有幾多個魚缸保養,夠唔夠交租,絕對係你個人私事!
而家係講緊,你又要叫人訂魚,又要將風險全交金主,
仲要係就番自己魚場有既,先可以訂,既然一向都有既魚,
又何須要收訂?
最大問題係,死魚全數魚友找數,明顯係不平等交易!
係未即係要魚友幫個你訂哂D小丑,藍魔,炮旦,
到時有魚到,死左既就交俾魚友,未死既就自己賣?
你個密底算盤真係打得響!

傻傻地單眼仔 發表於 2015-3-23 09:30:00

郭老闆心照你做生意手法
你就真係用8月15去諗野呀{:6_159:}

南海洋 發表於 2015-3-23 09:46:58

ybkwok 發表於 2015-3-23 09:28 static/image/common/back.gif
唔好講到咁大仁大義,做生意,大有大做,細有細做,
你有幾多個魚缸保養,夠唔夠交租,絕對係你個人私事! ...

板主大人你好;

你有無看清楚了解訂魚服務理念.

1. 收$50 手續費就是免一些人訂平價魚...小丑,魔...
2. 訂魚是訂一D 魚,這些魚一般魚店因利錢太低魚店唔想返,但魚友又想返. 咁魚友先負責定金係好合理,
死魚剎訂是魚友明白先決定訂魚.

有2~30人係想先俾訂金後返魚. (他門全知死魚剎定).你情我願,絕無搵苯.

死了魚我唔係=白做....生意眼,我做晒野收唔到錢=蝕錢.

唔明你同單眼;大大聲話我搵魚友苯.

629PATRICK 發表於 2015-3-23 09:52:51

做生意有邊樣唔會有風險呢!又怕痕又怕痛,咁不如轉行搵份工打下好過啦!得閒就可以考慮入D人工小丑返黎放上網賣賺下外快,訂賓魚算吧啦!

南海洋 發表於 2015-3-23 09:59:17

訂魚唔係新野.....我講到口臭了.

以前訂鯊魚,死了唔只剎訂金,是先收總數. 生死魚店都有賺無蝕.

你話我搵魚友苯= 話晒全部老魚店,曰X, X 國, X 河, 北極星....ETC.

你地今天日話我,但昨天又唔同大家X D 老魚店,

ybkwok 發表於 2015-3-23 10:06:26

南海洋 發表於 2015-3-23 09:59 static/image/common/back.gif
訂魚唔係新野.....我講到口臭了.

以前訂鯊魚,死了唔只剎訂金,是先收總數. 生死魚店都有賺無蝕.

咁不如你講下,到底有D乜野魚可以訂啦!
成個海咁大,費事魚友問到囗都臭!

bowenwong 發表於 2015-3-23 10:23:14

頁: 1 2 3 4 5 6 [7] 8
查看完整版本: 菲律賓魚(ORDER魚計劃....)